Enke: Arafat blev slået ihjel med radioaktivt stof

Den tidligere palæstinensiske leder Yasser Arafat døde efter at være forgiftet med det radioaktive stof polonium.

Det siger hans enke, Suha, efter at have fået svar fra schweiziske retsmedicinere, der har undersøgt Arafats jordiske rester.

- Vi afslører en reel forbrydelse, et politisk mord, fortæller hun nyhedsbureauet Reuters efter at have modtaget rapporten fra retsmedicinerne.

- Det har bekræftet alle vore mistanker, siger hun og fortsætter:

- Det er videnskabeligt bevist, at han ikke døde en naturlig død, og vi har videnskabeligt bevis for, at denne mand blev dræbt.

Det er retsmedicinere fra Lausanne Universitets radiologiske institut, som har undersøgt vævsprøver taget fra Arafats grav i Ramallah på Vestbredden.

Den tidligere PLO-leders grav blev åbnet i november sidste år for at få gennemført undersøgelsen.

Arafats kone beskylder ikke noget land eller nogen person for at stå bag, selv om hun konstaterer, at Israel havde karakteriseret Arafat som en mand, der stod i vejen for freden.

De schweiziske retsmedicinere fandt en dødelig dosis polonium-210 i hans krop, oplyser tv-stationen al-Jazeera.

Det bekræfter tv-stationens egne undersøgelse fra sidste år. Her fandt al-Jazeera spor efter isotoper i Arafats personlige ejendele.

- Dette er århundredets forbrydelse, siger Suha Arafat til tv-stationen.

Yasser Arafat, der i otte år frem til sin død var præsident for Det Palæstinensiske Selvstyre, døde i 2004 på et hospital i Paris.

Polonium-210 var det samme stof, som tog livet af Aleksander Litvinenko i London i 2006.

Litvinenko var afhopper fra den russiske efterretningstjeneste.

De britiske myndigheder mener, at den russiske efterretningstjeneste - eller i det mindste russiske efterretningsfolk - stod bag drabet på Litvinenko.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip