Enke sagsøger Twitter for at sprede terrorbudskab

Skrevet af admin

14/01/2016

Mest læste i dag

En enke har lagt sag an mod det sociale medie Twitter ved en forbundsdomstol i Oakland i den amerikanske delstat Californien.

Enken anklager Twitter for at fungere som en propagandaplatform for den militante gruppe Islamisk Stat (IS).

Twitter beskyldes for at stille "materiel støtte" til rådighed for terrorister ved at tillade IS at bruge Twitter til at sprede sit budskab, rekruttere medlemmer og rejse kapital.

- Denne materielle støtte har været et instrument, som har hjulpet med at skabe Isis og har sat den i stand til at gennemføre utallige terrorangreb, hedder det i anklageskriftet, der anvender en anden forkortelse for Islamisk Stat.

Blandt de angreb er ifølge anklageskriftet en aktion i Jordan i november 2015. Det angreb førte til, at enkens mand, Lloyd Fields, blev dræbt af skud.

Fields var ansat af regeringen og arbejdede på en politiskole.

AFP har talt med Twitter om anklagen, og en talsmand siger, at sagen efter Twitters mening ikke har nogen gang på jorden.

- Som mennesker over hele verden er vi forfærdede over de grusomheder, der bliver begået af ekstremistiske grupper og deres effekt på internettet, siger talsmanden.

- Voldelige trusler og fremme af terrorisme fortjener ingen plads hos Twitter, og som andre sociale medier gør vi det også klart.

Twitter har hold, der følger, hvad der lægges på tjenesten og holder øje med, om reglerne bliver brudt, og som samarbejder med myndighederne.

Der er forbud på Twitter mod at lægge beskeder, der fremmer terrorisme, og Twitter har slettet tusindvis af meldinger, der sættes i forbindelse med IS.

Enken med sagsanlægget kræver en ikke nærmere specificeret erstatning og en retssag, hvor der indkaldes en jury.

- Uden Twitter ville Isis's eksplosive vækst over de seneste par år til den mest frygtede terrorgruppe ikke have været mulig, hedder det i anklageskriftet.

/ritzau/AFP