Enkel musikløsning skal sende B&O i front

Skrevet af admin

09/01/2014

Mest læste i dag

En lille rund boks med en diameter som en tennisbold, stilren med en kant af stål og fire diskrete knapper.

Sådan en dims skal bringe danske B&O i front, når det gælder om enkel håndtering af lydkilder i alverdens hjem.

- Udfordringen for os har været, hvordan man finder den lette måde at håndtere hjemmets musikafspilning, uden at man behøver at sætte sig ind i teknologi, siger B&O's administrerende direktør, Tue Mantoni.

Bliv ven med Dagens.dk - Altid gratis nyheder og underholdning

Den runde boks har fået navnet BeoSound Essence. Meningen er, at den sammen med en tilhørende lidt større boks, som for eksempel kan ligge skjult i skuffe, kan tage sig af det miks af streamingtjenester, downloadet musik og netradiostationer, som i dag udgør lydforbruget i de private hjem.

- Man kan for eksempel sætte boksen på væggen som en stikkontakt. Med et enkelt tryk på den, kan man starte, stoppe, hoppe i ens musikliste eller skifte mellem en af de tusindvis af netradiostationer, der er præinstalleret i systemet, siger Tue Mantoni.

B&O-direktøren og en stab af medarbejdere fra den gamle Struer-virksomhed har i disse dage indlogeret sig på det store Hotel Venetian i Las Vegas.

Spillebyen danner i denne uge rammen om en af verdens største messer for forbrugerelektronik, CES, og i den forbindelse holder B&O hele 10 pressemøder for at fortælle især de amerikanske forbrugere om virksomhedens lydløsninger.

B&O gør sig også i tv-apparater, men de bliver på CES-messen kun brugt i forbindelse med præsentationen af BeoSound Essence og et par andre af virksomhedens lydprodukter.

Ifølge Tue Mantoni betyder det dog ikke, at B&O er på vej ud af den meget pressede tv-branche, hvor kun meget få evner at tjene penge.

- Vi kommer med nyheder på tv-området senere i 2014, siger Tue Mantoni.

Om det for eksempel kunne være et tv-apparat med den ultrahøje 4K-opløsning, som alle de store tv-producenter satser på, vil han dog ikke afsløre.

- Vi kommer først med en udmelding om det, når vi er sikre på, hvad den fremtidige standard bliver, siger han.

/ritzau/