Enkel og cremet svampesuppe med timian

Indtil for nylig havde jeg aldrig lavet svampesuppe før, men det har så ændret sig gevaldigt, efter jeg fandt ud af 3 ting.

1. Det smager jo sindssygt godt! 2. Det er nemt at lave. 3. Det kan laves uden mejeriprodukter (for dem, der går op i den slags) og stadig være super cremet og lækkert (og nej, suppen smager faktisk ikke af kokosmælk).

Giv suppen et forsøg - jeg er sikker på, at du bliver ligeså vild med den, som jeg er blevet – mums den er god!

Til 4 personer skal du bruge:
500g løg
8 fed hvidløg
1 kg champignoner
1 dåse kokosmælk (á 400 ml)
1½ L kyllingefond eller bouillon
40 kviste frisk timian
Saften af 1-2 citroner
Havsalt og sort peber
Olivenolie til stegning

Sådan gør du:
Pil løgene og skær dem i fine tern.

Pil hvidløgsfedene og skær dem i fine tern.

Svits løg- og hvidløgstern af i olivenolie.

Rens svampene og skær dem i mindre stykker.

Når løgene er stegt klare og bløde er det tid til at tilsættes svampene.

Steg svampene et par minutter og tilsæt så kokosmælk og fond.

Lad suppen simre i 20-30 minutter eller indtil svampene er godt rimeligt møre. Pil bladene af alle timiankvistene.

Kom ca. halvdelen af timianbladene i suppen. Blend suppen cremet med en stavblender – afhængigt af stavblenderens kunnen er det helt normalt, at suppen har en let grynet konsistens.

Smag suppen til med havsalt, sort peber og citronsaft.

Drys suppen med timianblade inden servering. Sabine Murati er uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip