Enormt pres på Cavendish: Husk der er 20 andre etaper

Skrevet af admin

03/07/2014

Dagens topnyheder

Som den mest vindende rytter i Tour-feltet er forventningerne til Mark Cavendish enorme, før det går løs med det franske cykelløb lørdag.

I år er forventningerne hos de succeshungrende briter blot mange gange større, eftersom det hele indledes på hjemmebane i Yorkshire og tilmed slutter 1. etape i sprinterens mors hjemby Harrogate.

- Det er utroligt, at jeg for anden gang i min karriere oplever at få en start i verdens største cykelløb på britisk grund. 1. etape er tilmed i min mors hjemby, det er rigtig spændende.

- Men husk, at Touren varer 21 dage, og det slutter ikke der. Vi har et meget stærkt hold, og vi ønsker at få succes i hele løbet, siger Cavendish.

Især det sidste budskab måtte Cavendish gentage en del gange: At det ikke er fiasko, hvis han ikke formår - som briterne forventer - at vinde i Harrogate og tage den gule trøje.

Den britiske sprinters danske sportsdirektør Brian Holm har flere gange tidligere påpeget, at Cavendish ofte skal bruge nogle dage til at komme ind i løbet, før han får taget hul på bylden.

Holdkammeraterne fik stort set ingen spørgsmål på Omega Pharma-Quick-Steps pressemøde torsdag i Leeds.

- Der er altid ting, som ikke går, som man håber i Touren. Der er 200 ryttere til start, og alle vil have den gule trøje. Det er en stor ære at få den.

- Jeg vil gerne vinde den. Holdet ønsker at vinde den, og vi har et stærkt hold, men der er stadig 20 etaper i løbet efter den etape, siger Cavendish.

1. etape til Harrogate ser ud til at blive en massespurt, men skulle det lykkes Cavendish at tage sejren og den gule førertrøje, kan holdet få svært ved at holde den efter søndag, hvor der køres i meget kuperet terræn til Sheffield.

Cavendish' tidligere arbejdsgiver, cykeldirektør Dave Brailsford hos Sky, har alene fokus på samlet sejr til Chris Froome og under sprinteren en sejr i Harrogate.

- For britisk cykelsport vil det være kæmpe stort, hvis Cavendish kan vinde den gule trøje her. Det vil være stort for ham og for cykelsporten, siger Dave Brailsford.

/ritzau/