Entrecote med honningbraserede rabarber og asparges svøbt i seranoskinke

Engang i mellem har man lov at være heldig. Jeg fandt to lækre entrecoter på tilbud til 35 kroner, og det kom der denne opskrift ud af.

Jeg havde samtidig en del rabarber fra haven, som jeg ad flere omgange har forsøgt at komme til livs.

De honningbraserede rabarber giver det søde og sure twist, mens de skinkeindsvøbte asparges tilfører salt.

Dette er en dejlig ret med mange nuancer.

Til to personer skal du bruge:

2 entrecoter
1 fed hvidløg
200 gram rabarber (eller to stengler cirka)
2 forårsløg
1-2 spiseskefulde akaciehonning
8 asparges
4 stykker seranoskinke
6 små, nye kartofler
En lille håndfuld persille
Smør til stegning af bøf og til kartofler
Salt og peber

Sæt kartoflerne til at koge. De små og helt nye skal cirka have 15-20 minutter.

Tænd ovnene på 160 grader.

Skyl rabarberne grundigt og skær dem i en halv centimeter brede tern. Snit forårsløgene fint. Kom begge dele i et lille ildfast fad. Hæld honningen over og bland det let med grøntsagerne.

Rabarber skal sødes afhængigt af sorten. Jeg bruger en gammel sort fra haven, som er meget sur. Derfor skal man enten bruge non-oxal eller lidt mere sødestof. Bruger du jordbærrabarber fra supermarkedet er de oftere meget sødere. Så kan du nøjes med en til halvanden spiseskefuld honning.

Knæk enden af aspargesene. Asparges giver sig der, hvor de er “dårlige”, når du bøjer de to ender let mod hinanden. Skyl dem. Vikle seranoskinke om dem to og to, og læg dem i et ildfast fad.

Stil rabarber og asparges til side et øjeblik.

Tænd panden - gerne en grillpande hvis du har - på middelhøj varme. Kom smør og et fed hvidløg på. Når smørret er smeltet og panden er varm, kommes entrecoterne på. Krydr med salt og peber efter eget ønske. Steg 2-3 minutter på hver side.

Stil blandingen af rabarber, forårsløg og honning og de skinkeindsvømbte asparges i ovnen. De skal kun have 8-10 minutter.

Hæld vandet fra kartoflerne og kom en klat smør samt persille i gryden og lad det hele blande sig lidt.

Når entrecoten er færdig, har den godt af at hvile i fem minutter.

Derefter er retten klar til servering. God appetit.

Se flere billeder nedenfor.

Dagens Gossip