EOF-chef: To lande vil være European Games-vært i 2019

Flere lande står klar til at overtage Hollands værtskab for European Games i 2019, efter at hollænderne onsdag overraskende trak sig.

Præsidenten for den europæiske olympiske komité (EOC), Patrick Hickey, er overbevist om, at begivenheden kan afholdes i 2019 som planlagt - blot med en ny vært.

Holland var ellers det eneste land, der ansøgte om værtskabet for 2019, men Hickey forklarer, at to lande, der var med i kapløbet om værtskabet for dette års udgave af European Games, har henvendt sig efter det hollandske afbud.

- Vi frygter ikke, at der ikke er nogen kandidater, siger Patrick Hickey ifølge nyhedsbureauet dpa.

De første European Games, også kaldet europæisk OL, åbner fredag i Aserbajdsjan, hvor arrangørerne har investeret mange penge i, at faciliteterne og infrastrukturen er helt i top.

Netop økonomien er en stor del af forklaringen på, at Holland onsdag takkede nej til arrangementet mindre end en måned efter, at landet fik tildelt værtskabet.

Den hollandske regering nægtede at bidrage med 430 millioner kroner, og dermed faldt finansieringen fra hinanden.

Men EOC-præsidenten afviser, at det er for dyrt at afholde begivenheden, selv om Aserbajdsjan og hovedstaden Baku har haft den tunge tegnebog fremme.

- Vi har altid sagt, at vi vil skræddersy arrangementet til den specifikke by, siger han.

- Hvad Baku ønskede at lave, behøver ikke være det samme som andre byer. Vi tager det fra sag til sag. Vi er overbevist om, at vi vil finde en vært for både 2019 og 2023, siger Patrick Hickey.

/ritzau/

Dagens Gossip