To er anholdt i Østrig for forbindelse til Paris-angreb

To mænd, som rejste ind i EU med medlemmer af gruppen, der udførte skudangrebene i Paris 13. november, er blevet anholdt i den østrigske by Salzburg.

De har levet fordækt som flygtninge, skriver den østrigske avis Kronen Zeitung onsdag.

De to franskmænd, af algerisk og pakistansk oprindelse, bliver afhørt af franske og østrigske myndigheder, rapporterer avisen.

- To mennesker, som ankom fra Mellemøsten, blev anholdt i weekenden. Tegn på en mulig forbindelse til Paris-angrebene er i øjeblikket ved at blive undersøgt, siger Robert Holzleitner, talsmand for anklagemyndigheden i Salzburg, til AFP.

Han tilføjer, at de blev anholdt i et center for flygtninge i den vestlige by efter "mistanke om at tilhøre en terrororganisation".

Ifølge avisen har de forfalskede syriske pas og rejste op gennem Grækenland, gennem Balkan og ind i Østrig sammen med de mange tusinder flygtninge og migranter, som er ankommet i den senere tid.

Oplysningerne, som førte til anholdelsen, skulle være kommet fra en udenlandsk efterretningstjeneste ifølge avisen.

Det var ikke umiddelbart muligt at få en kommentar fra det østrigske indenrigsministerium og Salzburg politi.

Byens anklagemyndighed ville heller ikke umiddelbart kommentere hændelsen over for Reuters.

Angrebene i Paris fandt sted 13. november og kostede 130 mennesker livet, da Stade de France, spillestedet Le Bataclan og flere caféer blev angrebet af en gruppe mænd, hvoraf flere havde været i Syrien.

Siden har den militante bevægelse Islamisk Stat taget skylden for angrebet.

Europæiske efterretningstjenester har indledt efterforskning på tværs af landegrænser i et forsøg på at trevle netværket op.

Senest har fransk politi anholdt en mand, som menes at være den tredje bombemand fra angrebet på spillestedet Le Bataclan, hvor 90 mennesker mistede livet, da de var til koncert.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip