Er dagens pokalfinale den sidste i Parken?

Champions League, Superligaen, EM, VM, Premier League, Primera Division, Bundesligaen. Turneringer, der indgår i alle fodbold-elskeres ligning. Men også en ligning, hvor den danske pokalturnering på ingen måde hører hjemme.

Men det skal være slut, hvis det står til DBU. Efter en årrække med prædikater som ’kedelig og ’ligegyldig har DBU igangsat en analyse af potentialet for turneringen, hvilket bl.a. vil udmønte sig i en mere aggressiv markedsføring, men måske også et nyt finalestadion.

Aftalen med Parken som pokalfinale-stadion udløber efter finalen i dag, og ifølge DBUs generalsekretær er det ikke sikkert, at Parken får forlænget aftalen.

- Aftalen om pokalfinalen med Parken løb til 2013, og nu er vi ude i en situation, hvor vi skal overveje, om vi skal fortsætte samarbejdet med Parken, eller om vi skal overveje alternativer, siger Jim Stjerne Hansen og fortsætter:

- Det bliver ikke nødvendigvis Parken i de næste år. Vi vil i løbet af kort tid sende et udbudsmateriale ud til forskellige stadioner om afvikling af pokalfinalen fra 2014 til 2017 og derefter indhente tilbud fra de interesserede. Det handler vel om en tre-fire stadioner, som vi mener, er egnede til det.

Generalsekretæren afviser, at man er utilfreds med Parken, men peger samtidig på, at pokalfinalen ikke nødvendigvis skal spilles på landets nationalstadion.

- Der er jo vidt forskellige holdninger til, hvor en pokalfinale skal spilles. Nogle mener, at den skal være på nationalstadionet, andre mener, at den sagtens kan spilles andre steder. Nu har vi en finale mellem to provins-hold, og så kan man argumentere for, om man ikke lige så godt kunne spille den i hjertet af Jylland, siger han.- Hvis det nu ikke er en finale med FCK og BIF, er det så nødvendigvis en københavner-begivenhed? Der er mange argumenter for og imod begge løsninger, men det er nogen af de ting, vi skal forholde os til i en ny aftale, siger Hansen, der peger på, at økonomien for klubberne vil være det vigtigste i forhandlingerne.

- Det økonomiske aspekt for klubberne er væsentlig. Hvor kan de deltagende klubber få det bedste økonomiske resultat i en finale? Det handler kort sagt om betingelserne for at leje stadion og afviklingen af kampen på de forskellige stadioner, siger Hansen.

Dagens Gossip