Er der råd til en Grand Prix-sejr?

Hun er bookmakernes absolutte favorit. Hun har fans både i og uden for Danmark. Og selv om ingenting er sikkert før aftenens finale i det europæiske Melodi Grand Prix, så taler meget for, at danske Emmelie de Forest kan hive en sejr med over Øresund.

Og dét kan blive en dyr affære for DR, hvis det store musik-show næste år skal holdes på dansk jord, for siden 2001, hvor Danmark sidst var vært, er omkostningerne til showet steget betydeligt. Det skriver b.dk.

Omkring 65 millioner kroner kostede det, da Natasja Crone og Søren Pilmark i 2001 præsenterede showet under en nyoverdækket idrætspark. Men siden er konkurrencen vokset sig større. Hvor der før kun var selve finaleshowet, er der nu også to semifinaler, mens antallet af deltagerlande også er steget.

Sidste år slog Aserbajdsjan rekorden for, hvor mange penge man kan bruge på at holde Melodi Grand Prix - landet menes at have brugt hvad der svarer til 1,6 milliarder kr.

Det har den seneste uge skabt bekymring for, om det bliver for dyrt for DR, hvis Danmark vinder i aften. På Pressen på P3s facebookside har man ligefrem opfordret til at stemme på Ukraine og dermed redde en DR-medarbejder.

Men Danmark eller DR behøver ikke at frygte en økonomisk slankekur, hvis Emmelie de Forest vinder i aften, lyder det fra projektchefen for arrangementet i Parken i 2001.

»Jeg tror faktisk, vi er det første revisorpåtegnede Grand Prix-show, der har udvist et reelt overskud. Og på den måde kunne vi jo betale omkring 1,3 millioner kroner tilbage til Danmarks Radio,« siger Jørgen Ramskov, der var projektchef, da Danmark afholdt Europæisk Melodi Grand Prix i 2001, til DR.

Dengang blev Parken overbygget, Aqua og Safri Duo fyrede en syv minutter lang medley af, og Natasja Crone og Søren Pilmark - eller Dr. Death and Tooth Fairy, som en engelsk kommentator døbte dem - blev udskældt for deres værtskab på vers. Målsætningen var, at Danmark skulle afholde det største og bedste europæiske Melodi Grand Prix, der til dato var afholdt.

»Det var jo også med til, at vi kunne finansiere vores mission. At vi kunne sælge så mange billetter, at vi kunne skabe noget, der lignede en fornuftig økonomi i det,« fortæller Jørgen Ramskov ifølge DR.

I forhold til sidste års kæmpe udgift, har svenskerne nu også forsøgt at minimere udgifterne ved blandt andet at nøjes med en vært til alle tre shows samt rykke arrangementet til Malmø. De har sat et budget til 125 millioner kroner.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip