Er dette verdens smukkeste hest? Frederik vinder folks hjerter med sin skinnende manke

Mød nu hingsten, der måske – kun måske –  kan frembringe et overraskende mindreværdskompleks hos superstjernen Zlatan Ibrahimovic, der nok ville få gåsehud på de succesfulde og målrige ben, hvis han stod ansigt til mule med den sorte hingst.

Han er måske verdens smukkeste hest, Frederik den Store – hingsten er opkaldt efter den betydningsfulde konge af Preussen, men du finder det muskuløse dyr i de maleriske omgivelser ved Ozark-bjergene i det sydlige Missouri i USA.

Den sorte manke er så drømmeagtig, at den kun burde findes i en Disney-film, og glem ikke dens skinnende pels.

Begge dele – og sådan set også alt andet ved Frederik -  har vundet dyret tusindvis af beundrere.

Frederik har over 12.500 tilhængere følgere på Facebook, hvor der langt fra spares på superlativerne, når de mange fans finder deres indre Oscar Wilde frem for at sætte ord på dyrets unikke skønhed.

Læs også: Jennifer Aniston er atter verdens smukkeste

- Den manke! Det er som at krydse en hest med en flot fyr fra en romantisk bog, står der i en af de mange kommentarer på siden, hvor man også finder et galleri med amatørkunst i hyldest til pragtdyret.

- Frederik, du er den smukkeste hest, som jeg nogensinde har set. Kun Gud kan skabe sådan et værk, skriver en anden person.

En endnu vildere fan har følgende ord om hesten.

- Der vil aldrig nogensinde gå en mere majestætisk, smuk og sexet hest på jordens overflade. Aldrig nogensinde. Jeg ville ønske, at jeg kunne røre og 'lugte' til ham bare én gang, skriver personen. 

Hvis du heller ikke kan få nok af Frederik den Store, så kan du med fordel tjekke disse flotte videooptagelser af hingsten, der giver den fuld gas og galop foran kameraet:

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip