Er du Apple-bruger? Så pas på: Mand lænset for 14.000 kroner

I øjeblikket er en Apple-mail i omløb, som man under ingen omstændigheder skal besvare.

Mailen er nemlig en fup-mail, og selvom det ser sådan ud, så er det på ingen måde Appel, der er afsender. Det skriver Lokalavisen.dk

- Hvis du ikke har foretaget dette køb i Itunes, så indtast dit kortnummer. Så refunderer vi beløbet.

Sådan lyder hovedbudskabet i fup-mailen, der i øjeblikket er havnet i mange danskeres mailbakke, og som har til formål at lokke kontooplysninger ud af godtroende danskere for herefter at kunne trække penge ud af deres konto.

Og det er langt fra alle, der kan gennemskue en fup-mail, når de ser én. I hvert fald lod en 42-årig mand fra Jægerspris sig snyde af den troværdige Apple-henvendelse.

Søndag modtog han nemlig en mail, hvori der stod, at han skulle have købt for 599 kroner i Apples musik-butik Itunes – et indkøb som den intetanende mand på ingen måde havde foretaget. Derfor fulgte han linket i mailen, der opfordrede ham til at oplyste sit kort-nummer i tilfælde af, at han ville have sine penge tilbage.

- Efterfølgende er der blevet trukket 14.490 kroner på kortet. Så vi vil gerne igen advare mod det. Hvis man modtager en mail af den karakter, skal man passe på, og man skal især lægge mærke til, hvis man følger et link, om adressen indeholder nogle tal eller bogstaver, som ville være mærkelige at bruge, hvis det eksempelvis var Apple selv, der havde sendt mailen, forklarer Nino Petersen fra Nordsjællands Politi.

 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip