Er du god? Kom til DM i parallelparkering

En særpræget konkurrence finder sted på Docken i København.

Det er parkeringsselskabet Onepark, der arrangerer DM i traditionel parallelparkering. Det er første gang nogensinde, et sådant mesterskab finder sted. Og præmien til vinderen er en helikoptertur over København.

Konkurrencen er for de bilister, der synes det er en sjov udfordring at parallelparkere.

Private parkeringsselskaber er normalt kendt for at ”præmiere” de bilister, der ikke kan finde ud af at parkere efter reglerne eller inden for p-båsene, med et kontrolgebyr. Men Onepark er et anderledes parkeringsselskab, der godt kan lide at se tingene fra en anden vinkel.

- Hver dag oplever vores servicemedarbejdere masser af bilister, der er dygtige til at parkere, og det kan vi faktisk godt lide, fordi det betyder at vores parkeringsarealer fungerer - til glæde både for bilisterne og for dem, der ejer p-pladserne”, forklarer direktør, Per Moesgaard.

- Og så fik vi den ide, at vi ville give et skulderklap til dem, der er dygtige til at parkere, og det gør vi nu ved at kåre og hylde danmarksmesteren i parallelparkering.

I al sin enkelthed går opgaven ud på, hurtigst muligt, at foretage en traditionel baglæns parallelparkering ind i en parkeringsbås mellem to biler – uden at påkøre nogen af dem. Hver deltager har kun ét parkeringsforsøg. Det er ikke tilladt at ”glide” bilen på plads med en håndbremsevending eller at parkere forlæns.

For at stille alle lige i konkurrencen benytter alle deltagere den samme bil, en Ford Fiesta, som stilles til rådighed af Onepark.

Konkurrencen finder sted den 29. maj på Docken i København. Tilmelding skal ske på www.onepark.dk/116.

Dagens Gossip