Er du sensitiv? Disse vaner afslører det

Bliver du træt, hver gang andre kigger på dig. Foretrækker du at se meget glade film, fremfor de mere skræmmende af slagsen, og skal du bruge lang betænkningstid, når du skal beslutte dig, så er du måske sensitiv. 
I starten af 90’erne begyndte udtrykket ’sensitiv’ at dukke op og det dækker over personer, som på den ene eller den anden måde er mere modtagelig for omverdenen de lever i.Der er mange ting, der kan afsløre dig som værende mere sensitiv end andre og The Huffington Post har samlet et udpluk af de mest typiske her:1.
Dine følelser stikker dybere – og du føler mere- De har det med at behandle tingene på et dybere plan og de er meget intuitive, og går meget langt ind i sig selv for at finde ud af ting, siger Ph.d. og forfatter til flere bøger om emnet, Ted Zeff, om meget sensitive mennesker.2.
Du reagerer mereDu reagerer mere i situationer – synes du, det er synd for en, vil du føle den tristhed mere på din egen krop end andre, og du vil generelt bekymre dig meget om dine medmennesker og deres velvære. 3.
Du foretrækker at motionere aleneEr du særlig følsom, så fortrækker du at træne alene, fordi du ikke bryder dig om at alle og enhver kan følge hvert skridt, du tager. Men forfatter og Ph.d. Ted Zeff siger, at det ikke nødvendigvis er sådan, hvis du er opdraget til at holdsport er sagen, så har du muligvis lært at tolerer det. Gider du ikke træne med andre, så læs på udeoghjemme.dk hvorfor du sagtens kan få god motion alene 


4.
Du tager lang tid om at beslutte digDu er sikkert meget opmærksom på detaljer, og det kan gøre det svært for dig at træffe en beslutning, for du vil være sikker på, at alting er i orden. I sådan en situation er det okay at bruge tid på at tænke sig om, så du går fra oplevelsen med den rigtige følelse, også fordi det hjælper dig med at handle rigtigt næste gang, du står i en lignende situation.Parret her vil hellere sikre sig, at tingene bliver gjort godt og billigt end for dyrt – læs historien om deres liv i en skurvogn
 


5.
Er det træls, så er det mere træls for digHvis der er ting, som er irriterende, så føler du det sikkert endnu mere irriterende end andre ville gøre. Så larm, kaos og andre forstyrrende elementer går dig mere på nerverne end det gør hos andre. Det er muligvis derfor, du er den eneste, som synes hende nede på anden sal er SÅ træls, hver gang hun pudser sin næse. Du tager det til dig på en anden måde end dine kollegaer gør. 6.
Nej tak til gyserfilmDet med vold og skræmmende ting, det er du ikke til, og det er du ikke, fordi du har meget empati og bliver nemt overstimuleret. Så en gyserfilm vil tricke dine nerver helt vildt.7.
Du trives IKKE på fælleskontorerDu foretrækker, ifølge Ted Zeff, at arbejde alene. Mange sensitive folk nyder at arbejde hjemmefra eller foretrækker at være selvstændige, så de selv har kontrol over sagerne, og kan du ikke det, kan det være en idé at få en bås på jobbet, så du kan lukke af for folk og larm. 


OG 
husk nu, der findes undtagelser og bare fordi, du er vild med gyserfilm, så kan du altså stadig godt være sensitiv og du behøver ikke at være det, bare fordi fællessport irriterer dig.

Af Mette Skøtt, familiejournal.dk/NewsDesk Aller Media

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip