Er mysteriet nu løst? Professor vækker opsigt med ny viden om Loch Ness

Gemmer der sig en svømmende dinosaur under overfladen af den skotske ferskvandssø Loch Ness?

Dét spørgsmål har man diskuteret siden 1933, hvor myten om det mystiske undervandsvæsen for første gang så dagens lys.

Fortællingerne om fortidsdyret har med årene fået ny næring af de tvivlsomme fotografier i sort og hvid, der med jævne mellemrum er blevet præsenteret som bevis på dyrets eksistens.

Nu kommer forskeren Gareth Williams med et nyt bud på sandheden bag myten.

'Nessie' – som man i folkemunde kalder den omdiskuterede søpølse – er i virkeligheden et PR-stunt, der blev sat i søen for at få flere turister til at besøge den nordlige del af Skotland.

Gareth Williams har i forbindelse med tilblivelsen af sin nye bog om den sagnomspundne skabning, dykket dybt i havet med kildemateriale for at finde frem til de 'nye' oplysninger.

Har har nemlig kigget i en gammel bog fra 1950'erne med titlen ’Marise' – et halvbiografisk værk, der blev skrevet af en mand ved navn DG Gerathy.

Læs også: Loch Ness-uhyrets største fan afblæser jagten: Dyret er fundet

Ifølge Daily Mail forklarer Gerathy i den oversete bog fra fortiden, at han som PR-mand fik penge for at forsøge at lokke turister og rejsende til området omkring søen Loch Ness.

I et forsøg på at finde på et smart PR-trick tog han og et par kollegaer hen på den lokale pub i London, og omgivet af store fadøl kom idéen om det mennesky væsen.

- Over adskillige fadøl blev vi Loch Ness-uhyrets jordemødre. Alt, hvad vi nu skulle gøre, var at arrangere, at uhyret blev set. Dét gjorde vi, og historien voksede, skriver han.

PR-folkenes påfund var hurtigt med til at øge interessen om ferskvandssøen om byerne i området.

- Tusinder rejste nordpå for at se det... Der var selvfølgelig tale om ren vrøvl. Vi opfundet uhyret for en pris på 150 pund. 

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip