Er smør eller margarine sundest?

Det korte svar er, at det er svært at kåre en vinder.

Der er nemlig fordele og ulemper ved begge dele, som vi her hurtigt ridser op.

Som bekendt er smør lavet af fløde, og her er der ikke anvendt kemi. Til gengæld er der masser af mættede fedtsyrer i smørret, og alene en teskefuld smør indeholder 35 kalorier.

Så det er er skidt for sidebenene.

Margarinen er lavet af plamteolier, og det lyder jo umiddelbart godt.

Men under fremstillingen af margarinen bliver den umættede fedt i planteolien varmet meget op, og der skabes kemiske bindinger - og dermed transfedtsyrer, skriver Videnskab.dk.

Ulempen ved transfedtsyrerne er, at de sænker indholdet af det kolesterol i blodet, og i den sidste ende øger det risikoen for hjerte-kar-sygdomme.

Men hvad gør man så? For vi skal både undgå det mættede fedt i smørret - og transfedtsyrerne i margarinen.

Så det bedste råd er faktisk, at begrænse brugen af smør og margarine mest muligt.

Her kan du se en video om forskellen på smør og margarine:

Dagens Gossip