Erdogan afviser lydoptagelse med sig selv som falsk

Recep Tayyip Erdogans kontor afviser en stærkt kompromitterende lydoptagelse på YouTube, hvor man hører den tyrkiske premierminister sige til sin søn, at han skal skaffe sig af med en masse penge, som "aldeles falsk".

Det har ikke været muligt at bekræfte, om optagelsen, der blev offentliggjort mandag, er ægte.

I en tale til sit parti tirsdag kalder Erdogan lydklippet for "skamløs montage", og han vil retsforfølge dem, der har lagt det ud.

- Dette er et forræderisk angreb på den tyrkiske republiks premierminister. Det kommer ikke til at passere ustraffet, siger Erdogan.

Optagelsen skulle være optaget samme dag, som en større korruptionsundersøgelse, der har rystet Erdogans regering, blev søsat sidste år.

Det er udlagt sådan, at samtalen er mellem Erdogan og hans søn Bilal, og de diskuterer, hvordan de kan skaffe en større sum penge af vejen ved at uddele dem til flere forretningsfolk.

På et tidspunkt siger den stemme, der skal tilhøre Bilal, at cirka 30 millioner euro fortsat skal fordeles.

Optagelserne kommer, to dage efter at Erdogans Retfærdigheds- og Udviklingspartiet (AK) har indledt en kampagne til regionale valg i slutningen af marts.

- Den optagelse, som er offentliggjort på internettet her til aften sammen med påstande om, at det er en telefonsamtale mellem premierminister Recep Tayyip Erdogan og hans søn, er aldeles falsk og et resultat af umoralsk montage, skrev Erdogans kontor mandag.

Erdogan holdt et hastemøde med sine nærmeste i regeringen, efter at optagelsen kom ud.

Korruptionsskandalen, som begyndte midt i december med anholdelser af forretningsfolk tæt på Erdogan og sønner til hans ministre, har udviklet sig til en af de største udfordringer for premierministeren, der har siddet på posten i 11 år.

Erdogans støtter har beskyldt den amerikansk-støttede islamiske prædikant Fethullah Gülen - som fortsat har tætte bånd til politiet og retsvæsnet - for at have medvirket til at sætte gang i korruptionsundersøgelsen.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip