Erdogan kalder demonstranter »røvere«

Talen blev holdt til en forsamling af tilhængere udenfor lufthavnen, og her opfordrede premierministeren til, at hans tilhængere og det regerende parti, AKP, »giver dem en lærestreg ved stemmeurnerne« under næste års tyrkiske lokalvalg.

Samtidig fastslog Erdogan ifølge Reuters også, at der efter flere dages protester er grænser for hans tålmodighed med demonstranterne.

»Vi har været tålmodige, og vi vil være tålmodige, men der er en grænse for tålmodigheden,« lød det fra premierministeren.

Senere søndag holdt premierministeren endnu en tale ved et sportsarrangement i Adana og langede endnu engang ud efter sine demonstrerende modstandere.

»De, der nu er på Taksimpladsen, de der nu brænder og hærger forskellige steder i landet, i hvilken friheds navn gør I det,« spurgte han ud i forsamlingen.

Svaret kommer måske søndag aften.

De foregående dage har aften og nattetimerne været præget af voldsomme konfrontationer mellem politi og demonstranter på Ankaras centrale Kizilayplads og på pladser i andre storbyer, mens politiet efter deres fatale fremfærd mod demonstranter på Taksimpladsen for en uge siden har holdt sig væk herfra.

Dengang begyndte demonstrationerne som en protest mod opførelsen af et indkøbscenter på et grønt område ved pladsen. Herfra har protesterne spredt sig til hele landet og taget karakter af et opgør med Erdogan, der beskyldes for at islamisere det ellers sekulære tyrkiske samfund.

Lørdag meddelte han gennem regeringspartiet AKP, at ikke bliver tale om at holde valg i utide. Der er lokalvalg næste år og parlamentsvalg i 2015.

Dagens Gossip