Erdogan: Sager mod kupdømte militærchefer kan gå om

Tyrkiets premierminister, Recep Tayyip Erdogan, vil ikke modsætte sig, hvis sager mod hundredvis af kupdømte militærchefer skal gå om efter en nylig indsigelse fra militæret.

En tyrkisk appeldomstol stadfæstede i oktober domme over pensionerede officerer for kupplaner mod Erdogans regering tidligere i premierministerens regeringsperiode.

Militæret genrejste for en uge siden sagen med argument om, at beviserne mod både pensionerede og fortsat aktive officerer var falske.

- At sagerne går om, er ikke noget problem for os, så længe det kommer til at foregå på juridisk grundlag, siger Recep Tayyip Erdogan.

Premierministeren fortæller, at han lørdag har holdt et "positivt" møde med den tyrkiske advokatforening, hvor sagerne blev diskuteret, og justitsministeren arbejder på sagen.

Indsigelsen fra militæret kommer, netop som Erdogans regering er svækket af en omfattende korruptionsskandale, som har ført til, at tre medlemmer af regeringen er trådt tilbage.

Korruptionssagen har også skabt bekymring om domstolenes uafhængighed.

Erdogans støtter beskylder den amerikansk-støttede islamiske prædikant Fethullah Gülen - som fortsat har tætte bånd til politiet og retsvæsnet - for at have medvirket til at sætte gang i den korruptionsundersøgelse, der svækker Erdogan.

Gülen var tidligere allieret med Erdogan.

Erdogans regerende islamistiske parti, Retfærdigheds- og Udviklingspartiet (AKP), bygger til dels på Gülens arbejde med at tæmme den stærke militærmagt i landet.

Der har været flere kup i Tyrkiet i nyere tid, senest i 1997.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip