Erdogan står fast på terrorkamp efter nyt blodigt chok

Det bombeangreb, som søndag rystede Ankaras gader, vil kun styrke Tyrkiets kamp mod terror, slår præsident Recep Tayyip Erdogan fast.

Tyrkiet vil aldrig, siger præsidenten, opgive retten til at forsvare staten og tyrkerne, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det voldsomme angreb rammer ekstra hårdt, da det kommer mindre end en måned, efter at et lignende voldsomt selvmordsangreb ramte et andet sted i hovedstaden.

Søndagens bombe har kostet mindst 34 mennesker livet. 125 andre modtager behandling på sygehuse, fortæller sundhedsminister Mehmet Muezzinoglu.

Mange sårede er fortsat i kritisk tilstand, så dødstallet kan stige.

Analysen fra Erdogan lyder, at terrorgrupper angriber Ankara, fordi de taber terræn andre steder til tyrkiske sikkerhedsstyrker.

Andre officielle kilder i landet har allerede slået fast, at kurdiske militante står bag, men ingen har foreløbigt taget skylden for bomben.

Myndighederne siger, at der som i februar er tale om et selvmordsangreb. Denne gang kørte en bil, formodentlig ladet med sprængstof, hen til en busholdeplads centralt i byen og detonerede eksplosiverne.

En eller to af de dræbte er gerningsmænd ifølge myndighederne.

En domstol i Ankara har søndag beordret adgangen til Facebook og Twitter lukket, rapporterer CNN Türk. Det sker, da billeder fra bombestedet er delt på de sociale medier.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip