Erdogan: Syrisk selvmordsbomber menes at stå bag bombe

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, siger, at en syrisk selvmordsbomber formodes at stå bag bombeanslag på plads i Istanbul.

- Angrebet blev udført af en selvmordsbomber med syrisk baggrund, siger Tyrkiets præsident.

Vicepremierministeren supplerer ifølge AFP med oplysningen om, at der er tale om en syrisk statsborger født i 1988. Han skal ifølge ministeren være blevet identificeret ud fra legemsdele.

Af de mindst ti dræbte i eksplosionen i Istanbul er ni angiveligt tyske turister. 15 blev såret ved angrebet - to af dem alvorligt.

Erdogan fordømmer angrebet og siger, at Tyrkiet er blevet det primære mål for alle terrorgrupper i regionen.

- Vi vil bekæmpe dem alle, siger den tyrkiske leder, som siger, at der både er tyrkere og udlændinge blandt de dræbte og sårede.

Erdogan understreger, at Tyrkiske faste linje over for terrorgrupper ikke vil ændre sig.

- Vi skelner ikke mellem navne og forkortelser på de enkelte grupper. Vi må stå sammen mod terroren, siger han.

Tyrkiets regering fører en vedvarende offensiv mod den forbudte kurdiske bevægelse PKK i et forsøg på at knække gruppen, der kæmper for et kurdisk hjemland i det sydøstlige Tyrkiet.

PKK har gennemført en række angreb mod tyrkiske sikkerhedsstyrker siden slutningen af juli, da en to år gammel våbenhvile mellem de to parter faldt fra hinanden.

Tyrkiet har været i forhøjet alarmberedskab siden to selvmordsbombere i oktober dræbte 103 mennesker ved en fredsdemonstration i landets hovedstad, Ankara.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip