Erdogan truer med at rydde Taksim

Søndag holder regeringspartiet AKP stormøde i Istanbul, og Erdogan har valgt, at det skal foregå på netop Taksim Pladsen.

»Vi har vores store Istanbul-møde i morgen, og jeg siger det klart og tydeligt: Taksim Pladsen skal være ryddet, ellers ved dette lands sikkerhedsstyrker, hvordan man rydder den,« erklærede Erdogan ifølge Reuters i sin tale.

Titusinder af jublende tilhængere var mødt frem til lørdagens møde i udkanten af Ankara, hvor premierministeren afviste enhver indrømmelse til demonstranterne, som ifølge hans mening er styret af oppositionen og udenlandske kræfter, der vil undergrave regeringen.

»De vil komme til at stå til ansvar om otte måneder ved stemmeboksen. Vi vil ikke gøre en eneste indrømmelse, vi vil vise modstand ved at ignorere deres agitation. Vi vil omfavne sejren endnu en gang,« sagde en tydelig rørt Erdogan.

Hidtil har demonstranterne afvist enhver opfordring til at forlade pladsen, hvor de har slået lejr i den lille Gezi Park. Den vil regeringen rydde, så man kan genskabe en kaserne fra osmannertiden. Modstanden mod rydningen har nu udviklet sig til en generel protest mod regeringen.

Dagens Gossip