Erdogan: Tyrkiet advarede Belgien om bombemand

Tyrkiet udviste i sommer Ibrahim Bakraoui, en af de to brødre som stod bag tirsdagens bombeangreb i Bruxelles. Derpå advarede tyrkiske myndigheder Holland og Belgien om ham, siger den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, på en pressekonference.

- En af Bruxelles-gerningsmændene blev tilbageholdt i Gaziantep og siden deporteret, siger Erdogan ifølge AFP med henvisning til en by, der ligger i det sydlige Tyrkiet tæt på grænsen til Syrien.

Gaziantep er kendt som en af de byer, hvor militante kommer i kontakt med oprørsgrupper og herfra rejser videre ind i Syrien for at kæmpe.

Den 30-årige Ibrahim El Bakraoui udløste en selvmordsbombe i Bruxelles' internationale lufthavn, oplyser det tyrkiske præsidentskab.

Bombemanden blev ifølge præsidenten deporteret fra Tyrkiet i juni og efter eget ønske sendt til Holland. Her gav tyrkiske myndigheder besked til hollænderne om, hvem manden var.

Måneden efter advarede de tyrkiske myndigheder ligeledes Belgien om, at manden var militant og havde været tilbageholdt i Tyrkiet, men belgierne løslod ham, siger Erdogan.

Det tyrkiske præsidentskab tilføjer, at belgiske myndigheder ikke kunne finde nogen forbindelser til terror.

Brødrene Khalid og Ibrahim El Bakraoui døde begge i tirsdagens angreb.

Den belgiske avis De Standaard erfarer, at den anden selvmordsbomber, der angreb lufthavnen i Bruxelles sammen med Ibrahim El Bakraoui tirsdag, var Najim Laachraoui, som også har tilknytning til angrebet i Paris i november.

En fjerde mistænkt er fortsat på fri fod.

Angrebene, der var rettet mod Bruxelles' internationale lufthavn og en metrostation tæt på EU-institutionerne, kostede i alt 31 mennesker livet og sårede 270.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip