Erfaren dansk double afviser unge landsmænd i EM-finale

Erfaringen vandt over ungdommen, da to danske mixeddoubler stod over for hinanden i finalen ved badminton-EM i Frankrig.

Turneringens store overraskelse, den ottendeseedede duo Niclas Nøhr og Sara Thygesen, pressede det mangeårige toppar Joachim Fischer og Christinna Pedersen til det yderste, men storfavoritterne bjærgede alligevel den ventede sejr hjem til slut.

Efter at parrene havde vundet et sæt hver, kom Nøhr og Thygesen ellers flyvende ud til tredje sæt og bragte sig foran både 7-1 og 10-5.

Da begyndte publikum i La Roche sur Yon at kunne skimte en mindre sensation, men Fischer og Pedersen strammede skruen, da det gjaldt allermest.

5-10 blev hurtigt til 10-10, og favoritterne tilspillede sig fem matchbolde ved 20-15.

Nøhr og Thygesen afværgede de to første, men på tredje matchbold sikrede Fischer og Pedersen sig den ventede sejr med cifrene 19-21, 21-13, 21-17.

Det er parrets anden EM-triumf, efter at de også kom øverst på podiet ved EM for to år siden.

Christinna Pedersen snuppede efterfølgende endnu en guldmedalje til samlingen, da hun sammen med Kamilla Rytter Juhl strøg til tops i damedouble.

Parret var storfavoritter i finalen mod hollænderne Eefje Muskens og Selena Piek, og den danske duo levede op til favoritværdigheden med en sejr på 21-18, 21-17.

I søndagens sidste finale, det rent danske herredoublemøde mellem Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding på den ene side af nettet og Kim Astrup og Anders Skaarup på den anden side af nettet, endte med en tresætssejr til førstnævnte duo.

Favoritparret tog sejren med cifrene 14-21, 21-18 og 21-13 efter en lang kamp.

Dermed blev det til fire danske guldmedaljer i de fem rækker ved EM, hvor Viktor Axelsen slog Jan Ø. Jørgensen i herresinglefinalen.

Kun damesingle fik en ikke-dansk vinder i skikkelse af den spanske verdensmester Carolina Marin.

/ritzau/

Dagens Gossip