Erfaren russer sender danskamerikaner ud af Wimbledon

Så gik den ikke længere for den succesfulde Wimbledondebutant Julia Boserup.

Danskamerikaneren mødte sin overmand i tredje runde i form af russeren Elena Vesnina, som vandt i to sæt med 7-5 og 7-5.

Vesnina er useedet i turneringen, men er med sin placering som nummer 50 i verden 175 pladser bedre end Boserup, og den 29-årige russer levede op til favoritværdigheden.

Boserup fulgte ellers godt med i første sæt, hvor hun ved stillingen 4-4 havde muligheden for at bryde Vesninas serv og tilspille sig en måske afgørende fordel.

Men den mere rutinerede modstander red stormen af og tog i stedet sættet ved at bryde Boserups serv til 7-5.

Hun blev omgående brudt igen i andet sæt, hvor Vesnina lynhurtigt bragte sig i front med 3-0, men Boserup kæmpede sig flot tilbage til 5-5 og holdt dermed liv i håbet om at avancere til turneringens anden uge.

Men akkurat som i første sæt tabte Boserup sin egen serv ved stillingen 6-5 til Vesnina, og så var løbet kørt.

Dermed er det slut for Julia Boserup, der dog kan se tilbage på sin første deltagelse i en grand slam-turnering med stor tilfredshed.

Hun slog sig igennem til hovedturneringen via kvalifikationen, og hun imponerede ved at vinde to kampe - blandt andet over syvendeseedede Belinda Bencic, der trak sig med en skade, efter at Boserup havde vundet første sæt.

Præstationerne indbringer hende også 130 point til verdensranglisten, som sender hende op omkring top-150, når regnestykket bliver gjort op næste gang.

Vesnina, som i næste runde møder enten landsmanden Ekaterina Makarova eller den 24.-seedede tjekke Barbora Strycova.

/ritzau/

Dagens Gossip