Erhvervsliv: Alt for mange satser på velfærdsfag

»Vi er nødt til at drysse lidt malurt i studievalgsbægeret, for der er stadig for mange unge, der vælger brødløse fag rettet mod den selvsamme offentlige sektor, som skal på smalkost fremover,« siger DEs uddannelsespolitiske chef, Jannik Schack Linnemann.

»Der går ganske enkelt for mange kloge hoveder tabt i og med, at uddannelserne til socialrådgiver, sygeplejerske og laborant tiltrækker over 20 procent flere ansøgere end ved sidste års rekordsøgning. Den største stigning i absolutte tal står de såkaldte velfærdsuddannelser for, og det er ikke det, som dansk erhvervsliv sukker efter eller det, der skaber nye job og vækst i samfundet,« tilføjer han.

DE glæder sig dog over, at flere end tidligere har valgt en erhvervsrettet uddannelse.

»Virksomhederne kan godt begynde at glæde sig over, at 16 procent flere har valgt en erhvervsakademiuddannelse rettet mod det private arbejdsmarked. Handelsøkonomer, datamatikere og serviceøkonomer er topscorerne på erhvervsakademierne, og det tegner godt for serviceerhvervene, der er storaftagere af højtuddannet arbejdskraft,« siger Jannik Schack Linnemann.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip