Erhvervsliv betalte mere selskabsskat trods lavere sats

Skrevet af admin

03/03/2016

Dagens topnyheder

Selv om selskabsskattesatsen for 2014 blev nedsat med et halvt procentpoint til 24,5 procent, steg statens indtægter alligevel på den konto.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, der har opgjort de samlede indtægter fra selskabsskatten forrige år til 55,8 milliarder kroner.

Det svarer til en stigning på 3,2 procent i forhold til året før. Det er samtidig det højeste niveau siden finanskrisen og det næsthøjeste nogensinde. Kun i 2006 var indtægterne større.

Dansk Industri ser tallene som et tegn på, at der er kommet yderligere gang i hjulene og minder i den forbindelse om, at selskabsskatten kun er toppen af det isbjerg, der udgør erhvervslivets bidrag til statens indtægter.

Interesseorganisationen har selv opgjort de samlede skatter og afgifter, som erhvervslivet årligt betaler, til at være 480 milliarder kroner.

- Debatten om selskabsskat overser ofte, at erhvervslivet bidrager med meget andet til samfundet.

- Selskabsskatten betaler virksomhederne jo af deres overskud. Inden da har de betalt store beløb i form af afgifter på for eksempel energi, ligesom de betaler løn til medarbejderne. Det kaster yderligere afgifter af sig, siger vicedirektør i DI, Kent Damsgaard.

Danmarks Statistiks opgørelse viser, at 30 procent af de registrerede selskaber havde overskud i 2014. Det er tre procentpoint flere end i 2013.

Samtidig faldt det samlede underskud for de virksomheder, der havde røde tal i regnskabet, med fire procent fra 40,5 milliarder kroner til 38,9 milliarder.

/ritzau/