Erhvervsliv fryder sig over vækstaftale

Aftalen om at blandt andet at sænke energiafgifter og afgifter på øl og sodavand vækker begejstring hos blandt andre Dansk Industri (DI), der mener, at aftalen vil skabe bedre vilkår for at drive virksomhed i Danmark.

»Aftalen er godt nyt for mange danske virksomheder - blandt andet dem i industrien, som er meget afhængige af energi, når de producerer. Det giver et vigtigt og tiltrængt løft i deres konkurrenceevne i forhold til virksomhederne i vores nabolande,« siger DIs direktør, Tine Roed, i en skriftlig kommentar.

Hun håber også, at beslutningen om at sænke afgifter på øl og sodavand vil være med til at dæmpe danskernes begejstring for grænsehandel. Samme melding lyder fra erhvervsorganisationen Dansk Erhverv (DE).

» Vi er meget tilfredse med, at der nu kommer en markant reduktion i afgifterne på magnetvarerne sodavand og øl. Det vil give en chokeffekt, når danskerne fremover tager til Tyskland og opdager, at det ikke i samme grad kan betale sig at køre over grænsen for at fylde traileren op,« siger administrerende direktør Jens Klarskov.

DE-direktøren glæder sig også over, at byggebranchen får en hjælpende hånd med genindførslen af boligjobordningen, hvor boligejere kan få tilskud til renoveringer. Den kommer også til at omfatte sommerhusejere, men ifølge den liberale tænketank CEPOS vil ordningen give en skævvridning af økonomien.

»Boligjobordningen vil blandt andet betyde, at man giver statsstøtte til byggeprojekter, der alligevel ville blive gennemført uden støtte. Herudover vil den midlertidige fremgang i boligsektoren delvis ske på bekostning af aktiviteten i andre sektorer. Det skyldes, at husholdninger vil forskyde deres forbrug over mod boliginvesteringer som følge af boligjobordningen,« siger cheføkonom Mads Lundby Hansen.

Dagens Gossip