Erhvervslivet får bedre vilkår

»En række af de forslag, vi nu gennemfører, handler om at udnytte det store potentiale, der ligger i en endnu bedre digital kommunikation mellem det offentlige og det private. Vi vil blandt andet gøre en række af de offentlige digitale løsninger endnu bedre. Det drejer sig for eksempel om NemID, skat.dk og virk.dk,« udtaler erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen i en skriftlig kommentar.

»Vi vil også sikre, at virksomheder fremover kan afgive tilbud digitalt, når de byder på en offentlig opgave. Det vil gøre det nemmere og billigere for virksomheder at være med i konkurrencen om de offentlige opgaver,« fortsætter hun.

De ny initiativer bliver godt modtaget hos erhvervsorganisationen Dansk Industri (DI), der selv er kommet med input til de nye tiltag.

»Vi er særligt glade for, at regeringen nu vil gøre det lettere for virksomhederne at byde på offentlige opgaver. I dag er det ofte forbundet med meget tid og stort arbejde for virksomhederne at byde på de opgaver, som det offentlige skal have udført,« siger Sidsel Dyrholm Holst, der er chef for MMV og Entrepreneurship i Dansk Industri.

Hun peger dog også på, at der stadig er elementer, der gør det unødigt bøvlet at drive virksomhed i Danmark.

»Vi er derimod ærgerlige over, at regeringen ikke lægger op til at gennemføre forslaget om at hæve kravet for revisionspligten for mindre virksomheder fra 12 millioner kroner i årlig omsætning til de 72 millioner kroner, som er grænsen i EU-direktivet. Vi ser ingen grund til at danske virksomheder skal være underlagt andre regler end virksomheder i resten af EU,« siger Sidsel Dyrholm Holst i en pressemeddelelse.

Dagens Gossip