Erhvervslivet hylder regeringens lovindgreb

Brancheorganisationen Dansk Erhverv er således meget tilfreds med, at skolelederne med lovindgrebet vil kunne tilrettelægge arbejdet for den enkelte lærer. Det har været et af konfliktens helt store stridspunkter.

»Nu får ledelsen det mandat, som en ledelse bør have, nemlig at de kan tilrettelægge arbejdet på de enkelte skoler på den mest hensigtsmæssige måde,« siger Jannik Schack Linneman, der er uddannelsespolitisk chef i Dansk Erhverv.

Han forventer, at det vil forbedre undervisningen i folkeskolen, at lærerne fremover ser ud til at skulle undervise flere timer. Danmark halser i forvejen efter mange af de lande, vi normalt sammenligner os med, lyder det.

»Hvis det skal lykkes at skabe en bedre folkeskole, er vi nødt til at skabe større medejerskab, motivation og resultatorientering til gavn for de elever, der skal ud og konkurrere på det globale arbejdsmarked. Vi er overbeviste om, at bedre og mere tydelig ledelse er en vigtig trædesten på vejen mod en folkeskole, der kan måle sig med de bedste i verden,« siger Jannik Schack Linneman.

Regeringens lovforslag førstebehandles i folketingssalen torsdag og ventes vedtaget allerede fredag, som er Store Bededag.

De nye arbejdstidsregler for lærerne træder i kraft 1. august 2014.

Dagens Gossip