Erhvervslivet vil have it på skoleskemaet

It-programmering er det 21. århundredes sprog.

Desværre får folkeskoleeleverne ikke nok undervisning i den nye teknologi, og det betyder, at de heller ikke senere bliver interesseret i faget og får lyst til at studere det på universitetet.

Sådan lyder det fra brancheorganisationen IT-branchen, som kalder det et stort problem. Det skriver Berlingske.

Derfor ønsker den, at it bliver et selvstændigt fag i skolen på linje med dansk og matematik, mens blandt andet programmering skal integreres i alle fag.

- Det er et kæmpe problem for væksten i Danmark og den internationale konkurrenceevne, at vi ikke kan få nok til at interessere sig for de job, siger Mette Lundberg, der er direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen.

- Ligesom det er nødvendigt at lære grammatikken i dansk og regnereglerne i matematik, er det vigtigt, at alle børn og unge lærer de bagvedliggende regler for it, så de bedre kan forstå og agere i en digital hverdag.

Der er rigtig gode jobmuligheder inden for programmering. Det danske erhvervsliv kan ikke besætte de ledige stillinger. I øjeblikket mangler der 3000 it-specialister i Danmark. Det tal kan fordobles allerede til næste år.

Fra både Dansk Industri og Dansk Erhverv lyder der også en efterspørgsel på IT-undervisning i folkeskolen, skriver avisen.

- Vi er midt i en digital omstilling, og derfor bør det være obligatorisk, at børn i folkeskolen lærer det digitale sprog. Egentligt er det ærgerligt, at det ikke for længst er blevet indført som obligatorisk fag, siger Jens Klarskov, som er administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Siden folkeskolereformen har programmering været en del af pensum i folkeskolen, men i et meget lille omfang.

Men mange lærere har ikke kompetencerne, siger formanden for undervisningsudvalget i Danmarks Lærerforening, Bjørn Hansen.

- Der er en del lærere, der arbejder med it, og som kan programmere. De skal også nok få det med i deres undervisning, men der er en hel del lærere, som har brug for at blive kompetenceudviklet, siger han til Ritzau.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip