Erhvervsminister vil have dansk digitalisering op i gear

Selv om Danmark er et af de mest digitale samfund i verden, halter virksomhederne efter på en række digitale vækstområder samt på mangel på it-kompetencer.

Det siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) ved fremlæggelsen af regeringens redegørelse for Danmarks digitale vækst.

- Vi har et godt udgangspunkt i Danmark og har nogle gode muligheder. Vi er nummer et, men det bliver vi ikke ved med at være. Hvis vi ikke politisk prioriterer dette, så kommer vi til at glide ned, siger han.

Redegørelsen er tirsdag sendt over til Folketinget. Den viser, at Danmark er det mest digitale samfund i EU, og at virksomhedernes digitalisering på mange områder er helt i front.

Men der er dog en række udfordringer fremadrettet, som skal tages alvorligt.

- Nogle af de lande vi sammenligner os med - Tyskland, Holland og Storbritannien - investerer massive midler fra både statens og private virksomheder de kommende år for at geare sig til fremtiden.

- Der bliver vi nødt til at have en højere politisk ambition, siger ministeren.

Konkret har Danmark mangel på it-kompetencer, og der forventes i 2030 en mangel på 19.000 it-specialister.

Derfor skal Danmark blandt andet blive bedre til at videreuddanne dem, der i dag har kompetencer på området, men savner specialisering.

- Vi skal se på, hvordan vi uddanner de unge mennesker, og vi skal blive bedre til at uddanne flere inden for de felter, hvor der bliver efterspørgsel.

- Og så skal vi se på, hvordan vi bliver bedre til at tiltrække arbejdskraft, få nogle til at bidrage med at udvikle it-kompetencer. Nogle, som ikke nødvendigvis bor i Danmark, men som har lyst til det og være med til at skabe vækst og arbejdspladser, siger han.

Regeringen har allerede fremlagt en fællesoffentlig digitaliseringsstrategi, aftale om bredbåndspulje på 200 millioner kroner og nedsat et såkaldt virksomhedsråd for it-sikkerhed, hvilket er et område, hvor danske virksomheder halter efter.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip