Erhvervsorganisation: Sæt handling bag ordene, Thorning

Organisationen efterlyser blandt andet ny moderne miljøregulering, et opgør med EU-overimplementering og mere effektiv sagsbehandling i kommunerne, og der er ifølge formanden for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, brug for hurtig politisk handling netop på de tre punkter. Generelt efterlyser formanden fokus på at forbedre konkurrenceevnen og sætte fart på danske virksomheder:

»Vi anerkender, at Helle Thorning siger, at hun vil gøre noget for de danske virksomheder. Desværre afspejler de gode intentioner sig ikke i det ellers fyldige lovkatalog og sagt med andre ord, er det så som så med de reelle handlinger,« siger Martin Merrild, formand for erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, i en skriftlig meddelelse.

Ifølge Landbrug & Fødevarer indeholder regeringens lovkatalog tiltag, som vil forværre konkurrenceevnen. Det gælder blandt andet klimaloven og forsyningssikkerhedsafgiften, hvor der i 2020 ifølge Landbrug & Fødevarer skal opkræves 4,3 milliarder kroner i afgift på brændsel fra halm, træ og andre former for biomasse.

Til gengæld glæder Landbrug & Fødevarer sig over, at regeringen lægger op til at genanvende mere husholdningsaffald i biogasanlæg, og at regeringen barsler med en erhvervsuddannelsesreform, som betyder at unge får bedre kvalifikationer og gør erhvervsskolerne mere attraktive.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip