Erhvervsskolerne vil lave fire basisforløb

Det er nærmest til at blive rundtosset af for de unge, der overvejer at tage en erhvervsuddannelse.

De skal nemlig tage stilling til, hvilket af de 110 uddannelser, der tilbydes, som de vil starte på.

Nu vil Danske Erhvervsskoler gøre det mere overskueligt ved at samle uddannelserne i fire basisforløb. Det skriver Politiken.

- Vi ved, at de unge har meget svært ved at finde ud af, hvad de gerne vil. De shopper rundt mellem forskellige grundforløb, fordi de ikke kan finde ud af at vælge mellem 110 forskellige erhvervsuddannelser. Så vil vi lave tre eller fire basisforløb, som man kan vælge imellem i stedet, siger Lars Kunov, direktør for Danske Erhvervsskoler, til Politiken.

Der er i høj grad brug for at tænke nyt. Erhvervsuddannelserne bløder nemlig unge. Siden 2003 er andelen, der søger ind på en erhvervsskole, faldet fra 31 til 20 procent. På samme tid er nye studerende steget fra 60 til 72 procent i gymnasierne.

Samtidig er andelen af elever, som afbryder erhvervsuddannelser 42 til 46 procent siden 2002.

- Vi forestiller os, at de fire retninger skal være en teknisk, en merkantil, en for sundhed, omsorg og pædagogik og måske en fjerde idé, vi ikke har defineret endnu. På basisårene vil vi lære de unge nogle værktøjer som innovation, iværksætteri, økonomi og sprog, som de alle kan få brug for. Og så vil vi vejlede dem i retning af, hvilken konkret uddannelse de så skal starte på, siger Lars Kunov til Politiken.

Venstre og De Radikale melder sig positive over forslaget.

Blandt de 110 uddannelser, som de unge kan vælge imellem er murer, frisør, tjener, dyrepasser, flymekaniker, tandklinikassistent, elektriker og mange flere.

Kilde: Politiken

 

Dagens Gossip