Erhvervsskolerne vil reformeres

På erhvervsskolerne glæder man sig over, at kommende elever fremover skal have bestået folkeskolens afgangsprøve i dansk og matematik, hvis det står til Dansk Arbejdsgiverforening (DA) og fagforeningernes paraplyorganisation (LO).

Det oplyser Danske Erhvervsskoler i en pressemeddelelse, efter at arbejdsmarkedets parter torsdag har fremlagt en række forslag, der skal være med til at hæve niveauet på erhvervsskolerne.

- Folkeskolen skal påtage sig ansvaret for, at de unge efter 10 års skolegang har de grundlæggende kompetencer for at kunne begå sig på en ungdomsuddannelse, siger Ib Haahr, formand for Danske Erhvervsskoler-Bestyrelserne

- Vi er nødt til at stille krav til de unge, inden de kommer ind på en erhvervsuddannelse. Ellers gør vi dem en bjørnetjeneste, og vi vil ikke kunne sikre og forbedre kvaliteten af den uddannelse, de kommer ud på arbejdsmarkedet med, siger han.

Han er samtidig positiv over for forslaget om at elevernes uddannelsesparathed skal vurderes allerede i 8. klasse.

Erhvervsskolerne håber, at reformen vil bevare deres tætte tilknytning til arbejdsmarkedet og sikre kvalificerede og motiverede elever fra grundskolen.

- Vekseluddannelsessystemet har afgørende betydning for, at erhvervsuddannelserne lever op til arbejdsmarkedets behov, siger Ib Haarh.

- Derfor skal vi på erhvervsskolerne i samspil med grundskolen fortsat være optaget af, at virksomhederne får kvalificerede elever, ligesom de unge skal se erhvervsuddannelserne som attraktive uddannelsestilbud, siger han.

De øgede adgangskrav skal være med til at styrke erhvervsskolerne omdømme, og gøre uddannelserne mere attraktive for de unge.

18 procent af eleverne i 9. og 10. klasse har søgt en erhvervsuddannelse i år. I 2001 søgte 31 procent af de unge en erhvervsuddannelse.

/ritzau/

Dagens Gossip