Erhvervsstyrelsen vil kræve 21 millioner af formand for Eurovision-tab

Tophistorie fra metroXpress distribueret af Ritzau.

INFO: Anvendelse af Ritzaus tophistorietjeneste (tidl. Citattjenesten) og materiale herfra forudsætter accept af vilkårene i bunden af denne meddelelse.

**** RITZAUS TOPHISTORIETJENESTE ****

Skandalerne efter Eurovision runger stadig her godt to år efter. Erhvervsstyrelsen vil nu kræve mindst 21 millioner kroner af tidligere bestyrelsesformand i Wonderful Copenhagen Michael Metz Mørch. Det viser et udkast til en endelig afgørelse, som formanden skal svare på senest den 1. september, skriver metroxpress.

Tidligere direktør Lars Bernhard Jørgensen og de øvrige bestyrelsesmedlemmer slipper dog for erstatningskrav for det ulovlige lån fra DR på 46 millioner kroner, fordi bestyrelsesformanden ikke informerede tilstrækkeligt om, at Wonderful Copenhagen ikke var forpligtigede til at dække milliontabet i Projektselskabet, der stod for Eurovision.

‘Det er styrelsens vurdering, at fonden har lidt et tab, som på nuværende tidspunkt med sikkerhed kan opgøres til i hvert fald kr. 21 mio.,’ skriver Erhvervsstyrelsen.

Erhvervsstyrelsen indledte sagen, efter metroxpress i oktober 2014 skrev, at Wonderful Copenhagen havde optaget millionlån hos DR uden at indhente tilladelse fra styrelsen. De 21 millioner kroner når styrelsen frem til, fordi det er det, det koster skatteyderne i Region Hovedstaden frem til 2017.

»Det tyder på, at bestyrelsesformanden har handlet culpøst, altså har været skyldig i at overtræde loven. Der står flere steder i afgørelsen, at han har handlet groft uagtsomt – og her er spørgsmålet, om forsikringsselskabet uden videre vil betale de 21 millioner,« siger professor i fondsret på CBS Søren Friis Hansen, der har læst afgørelsen. Han tvivler på, at Wonderful Copenhagens bestyrelsesforsikring på 25 millioner kroner dækker for den tidligere formand.

Michael Metz Mørch, generalsekretær i Det Danske Kulturinstitut, har ‘ingen kommentarer.’

Redaktionel kontakt:

Rasmus Skat Andersen

tlf.:

e-mail: [email protected]

**** DENNE ARTIKEL ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF metroXpress ****

Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus tophistorietjeneste:

- Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

- En artikel må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

- Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet - også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.

- Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.

- Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.

- Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at inkludere dette ved videreudnyttelse.

Dagens Gossip