Ericsson opsiger 500 ansatte

500 ansatte i den svenske mobilgigant Ericssons datterselskab, mobilchipproducenten ST-Ericsson, får en fyreseddel.

Det er blevet resultatet af forhandlinger med fagforeningerne, efter at Ericsson og den franske partner STMicroelectronics er blevet enige om at lukke deres fælles selskab og kun videreføre de aktiviteter, som Ericson og STMicroelectronics hver især mener at have brug for fremover. 800 ansatte bliver tilbage i Lund ved Malmö.

200 af de 500, der skal ud, er konsulenter, resten er fastansatte. De fyrede får mellem syv og 30 måneders løn afhængig af deres ansættesperiode, skriver Sydsvenska Dagbladet. Nogle af de fyrede kan muligvis få job i et nyt selskab, for lige nu pågår forhandlinger med flere eksterne parter, oplyser Ericssons presseafdeling.

Presset af dårlig økonomi

ST-Ericsson blev oprettet i februar 2009 som et fællesejet selskab mellem Ericsson og franske STMicroelectronics, som hver ejer 50 procent. En af de helt store kunder er den finske mobilproducent Nokia, som er hårdt ramt af dårligt salg. Hovedkvarteret ligger i Genève i Schweiz.

De europæiske chipproducenter kæmper en hård kamp mod deres større amerikanske og asiatiske konkurrenter, som producerer til billigere priser. Derfor satte ST-Ericsson satte i april 2012 en fyringsrunde af 1.700 af de omkring 5.000 ansatte i gang efter skuffende resultater. Året forinden havde ST-Ericsson et underskud på 4,8 milliarder kroner.

Inden fyringsrunden arbejdede 1.300 ansatte og konsulenter hos ST-Ericsson i Lund. De, der fortsætter hos Ericsson, flyttes over mellem juli og september.

 

 

 

Dagens Gossip