Erik Buhl Nielsen vandt kampen om V-toppost i Varde

752 stemmeberettigede Venstre-medlemmer var i aftes mødt frem i Horne-Hallen ved Varde, hvor de skulle vælge deres nye borgmesterkandidat.

Den nuværende borgmester i Varde Kommune, Gylling Haahr, går af, og en tidligere borgmester træder til.

Vinderen blandt de syv kandidater blev nemlig Erik Buhl Nielsen, der frem til kommunesammenlægingen var borgmester i den tidligere Ølgod Kommune.

Den afgørende afstemning vandt han med 427-308 over Peter Foldager.

- Det var uhyggeligt spændende helt til det sidste, og flot at 752 medllemer var mødt frem. Og efterfølgende føler jeg at alle bakker om op valget, og det er jeg meget glad for, siger Erik Buhl Nielsen i dag til Dagens.dk.

Hvad er det for en opgave du nu skal i gang med?

- Det er en stor opgave, men det giver lidt ro i maven at jeg tidligere har siddet som borgmester. Men også at jeg allerede er godt inde i tingene i Varde Kommune. Samtidig får jeg en god overlevering af Gylling Haahr, så det skal nok gå, siger den nyvalgte borgmester-kandidat.

Venstre sidder i dag på det absolutte flertal i Varde Byråd med 13 af de 25 pladser, så Erik Buhl Nielsen er med stor sandsynlighed også navnet på den nye borgmester i Varde Kommune efter kommunalvalget til efteråret.

Er der planer om at du skal overtage borgmesterstolen før valget?

- Nej, det har vi ikke talt om. Som udgangspunkt kører Gylling Haahr året ud som borgmester, men det er klart, at jeg da har haft tanken i baghovedet. Men det er op til Gyllig at afgøre. Hvis han mener det er den rette løsning at stoppe inden valget, ja så er jeg da klar til at tage over. Men det har vi som sagt ikke talt om, og jeg forventer at fortsætte mt nuværende job i Ølgod året ud, siger Erik Buhl Nielsen til Dagens.dk.

Hvad skal Varde Kommune leve af fremover?

- Det er helt klart erhverv og turisme. Erhvervs-området er jeg rigtig godt inde i, mens jeg er ved at skaffe mig mere viden om turismen. Vi har et kæmpe potentiale, og det skal vi have indfriet. Hvidbjerg Strand Camping er et godt eksempel. De bliver hvert år kåret blandt Europas tre bedste campingpladser, og det kan vi lære af, siger Erik Buhl Nielsen, der nu sammen med Venstre-ledelsen skal have fastlagt det endelige valgprogram inden borgerne skal sætte deres kryds til november.

Dagens Gossip