Erik Hamrén efter svensk exit: Nu graver jeg mig ned

Skrevet af admin

23/06/2016

Dagens topnyheder

Landstræner Erik Hamrén ved ikke, hvad fremtiden bringer, efter at Sverige onsdag aften blev sendt ud af EM.

Efter seks og et halvt år i jobbet trænger han til at holde fri efter et skidt EM, hvor Sverige sluttede sidst i en gruppe med Italien, Belgien og Irland. Om han fortsat kalder sig træner er uvist.

- Jeg ved ikke, hvad der skal ske. Jeg har ikke lavet planer, før EM-slutrunden er forbi, siger 58-årige Hamrén.

- Nu tager jeg hjem til Sverige og graver mig ned. Det bliver hårdt. Det kan jeg allerede mærke nu.

- Jeg får brug for lidt kærlighed og forståelse fra mine nærmeste. Jeg bliver nok ikke så morsom at være sammen med, fortæller den afgående landstræner på et pressemøde i Sveriges EM-lejr.

Han fortæller, at det føles hårdt at forlade EM, og at han torsdag endnu ikke rigtigt har haft overskud til at tage afsked med spillerne.

Heller ikke med profilerne Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström og Andreas Isaksson, der ligesom Hamrén stopper på landsholdet efter onsdagens 0-1-nederlag til Belgien.

- Efter kampen tog vi hjem og fik en let middag. Der blev holdt nogle taler. Marcus Allbäck (assistenttræner, red.) holdt en tale for Kim, "Isak" og Zlatan. Jeg orkede det ikke selv og havde ikke kræfterne.

- Det er svært følelsesmæssigt, og det var det også i morges. Det er svært at skilles, siger Hamrén.

Træneren, der blandt andet har en fortid i AaB fra 2003 til 2008, ved ikke, om han fortsætter som træner. Han insisterer på at holde en pause, der måske kan blive så lang, at han bliver uinteressant.

- Det er et specielt job, jeg har, og det er ikke et job, som man søger.

- Selv om jeg skulle have lyst til at arbejde videre, så er det ikke sikkert, at jeg får mulighed for det. Der skal være nogen, der vil have mig.

- Jeg har fået nogle tilbud, og jeg får sikkert også flere. Det er jeg ikke så urolig for. I øjeblikket har jeg takket nej for at få en pause, og efter pausen må vi se, hvor interessant jeg er, siger Erik Hamrén.

/ritzau/TT