Erik Hamrén melder om optimal optakt til danskerbrag

Det svenske fodboldlandshold er ifølge landstræner Erik Hamrén i topform før lørdagens EM-playoffkamp mod Danmark.

Sådan lød meldingen, da Hamrén holdt pressemøde dagen før slaget på Friends Arena i Stockholm.

- Det føles rigtig godt. Vi har haft en god forberedelse og samling, hvor vi har haft stor fokus og koncentration. Jeg har en stærk tro på, at vi kan levere en god præstation, og så må vi se, hvor langt det rækker, siger Hamrén.

En journalist pointerede over for landstræneren, at Hamrén altid nævner, at det svenske landshold har haft en god forberedelse. Derfor ville journalisten gerne vide, om der denne gang var noget, der var ekstra godt.

- Vi har haft tid, og vi har nået det, vi ville. Der har været tid til lidt ekstra træning, og jeg håber, at vi vil se resultatet.

- Vi har også haft mulighed for at tage individuelle samtaler med spillerne.

- Vi er forberedt, og det føles godt, at kampen kommer nu, siger Hamrén.

Landstræneren blev også spurgt til, om holdets superstjerne Zlatan Ibrahimovic var kommet sig over sin hoste.

- Det ved jeg ikke. Jeg hørte ikke, at han hostede så meget, da jeg så ham tidligere i dag, lyder meldingen fra landstræneren.

I Sverige er Christian Eriksen af flere medier blevet udpeget som en nøglespiller for Danmark, og Erik Hamrén har forberedt sine spillere på lidt af hvert fra Tottenham-danskeren.

- Han har spillet på to forskellige positioner alt efter, om Danmark spiller lidt mere offensivt eller en anelse mere defensivt. Enten er han 10'er eller kant.

- Han kommer jo ikke til at spille i midterforsvaret, så det er ikke noget, jeg spekulerer så meget på. Vi har talt med spillerne om Danmarks forskellige varianter, forklarer Hamrén.

Landstræneren, der har en fortid som klubtræner i AaB, mener, at dansk og svensk fodbold - fortrinsvis på klubplan - minder mere og mere om hinanden.

Erik Hamrén vurderer, at svenske spillere gennem de seneste ti år er blevet mere tekniske, mens danske hold er blevet bedre organiserede og mere seriøse - blandt andet med hensyn til at spise den rette kost.

Senere under pressemødet blev Erik Hamrén bedt om at forholde sig til, hvad der vil være et godt resultat i lørdagens kamp med henblik på, at de to hold tre dage senere står over for hinanden i København.

Den nordiske duel risikerer at blive afgjort på reglen om flest scorede mål på udebane.

- Jeg vinder hellere 2-1, end at vi spiller 0-0. At vinde er vigtigere for mig end at holde nullet, selv om det vil være dejligt at holde nullet.

- Man skal ikke overdramatisere det her med mål på udebane.

- Det handler om at vinde kampen og ikke at tabe den. Vi skal forsøge at vinde kampen - helst med så mange mål som muligt, og så skal vi lukke så få mål ind som muligt, siger Erik Hamrén.

Lørdagens brag på Friends Arena fløjtes i gang klokken 20.45.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip