Erik Jacobsen stopper som teaterchef på Det Kongelige

Erik Jacobsen stopper overraskende som teaterchef på Det Kongelige Teater, oplyser teatret. Han fratræder sin stilling med udgangen af 2013, men rømmer allerede sit kontor fredag.

Han tiltrådte som teaterchef i 2008, men de seneste fire år har dramaerne ikke alene udspillet sig på de skrå brædder.

I stedet har virksomheden været hjemsøgt af en række penible personalesager, mistillid blandt medarbejderne og en usikker økonomi.

Teatrets bestyrelse hæfter sig dog ved, at Erik Jacobsen har genoprettet økonomien og tiltrukket sponsorer. Blandt andet derfor har Det Kongelige Teater i dag en solid udgangsposition for de næste udviklingstrin, oplyser teatret i en pressemeddelelse.

Til at nå dem har bestyrelsen vurderet, at der nu er behov for et ledelsesmæssigt generationsskifte.

Det Kongelige Teater skal have en kunstnerisk orienteret teaterchef, der yderligere kan positionere teatret, så det med sine mange kunstarter kan være med til at præge fremtidens kulturlandskab, lyder jobbeskrivelsen i pressemeddelelsen.

- Den nye leder skal kunne forløse alle talenter fra Opera, Ballet, Skuespil og Musik til værksteder og teknik og være det samlende punkt for hele teatrets potentiale, skriver teatret.

Teatret kan se lyst på fremtiden, mener Erik Jacobsen selv.

- Det blev min opgave at få tingene til at hænge sammen i svære tider. Vi fik arbejdet os ud af krisen, og teatret kan se lyst på fremtiden.

- Efter seks år som teaterchef på Danmarks mest spændende arbejdsplads må jeg nu overlade roret til en anden. Jeg ønsker det bedste for teatret og de mange dygtige mennesker, der er med til at skabe det hver dag, siger han i en pressemeddelelse.

Salg- og planlægningsdirektør Henrik Sten Petersen vil være daglig leder, indtil en ny teaterchef er udpeget.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip