Eriksen: Farvel til AC Milan

Planen er, at Christian Eriksen skal skydes af til en storklub denne sommer. Sådan vil hans arbejdsgiver Ajax Amsterdam have det, og sådan vil 21-årige Eriksen selv have det. Før opgøret mod Armenien i Parken var den italienske klub AC Milan seneste bejler til danskeren. Sådan kan det ikke være længere.

- Ikke efter i dag (tirsdag aften, red.), sagde Christian Eriksen tørt efter det pinlige 0-4 nederlag til Armenien på hjemmebane.

Normalt er Christian Eriksen en af Ajax Amsterdams absolut største stjerner. I Holland sprudler han i rollen som styrmand på midtbanen. Det er gennem hans præstationer for Ajax, at et stigende antal storklubber har signaleret, at de jagter Eriksen. Men på det danske landshold har Christian Eriksen ikke fået det til at fungere. Han trives ikke i den rolle, Morten Olsen har givet ham. Han spiller uden selvtillid, mangler gejst, overblik, drive, tempo, og simpelt spillelyst.

Udefra virker Christian Eriksen simpelthen ikke til at være tilpas på banen blandt sine landsholdskollegaer. Og 0-4 nederlaget tirsdag aften til Armenien markerede et nyt lavpunkt i Eriksens landsholdskarriere.

- Det føles som det mest pinlige nederlag, jeg nogensinde har været udsat for. Måden det sker på, og den måde vi falder sammen på, lød det fra Eriksen, da han havde været en tur i omklædningsrummet.

- Vi kommer hurtigt bagud, og så er det allerede op ad bakke. Vi prøver og har et par muligheder, men så scorer de til 2-0, og så kikser det, sagde Eriksen.

I Holland spiller han faktisk en lidt anden position end på landsholdet. I Morten Olsens startopstilling agerer Eriksen den klassiske 10'er. Ham, der på den sidste tredjedel af banen skal søge bolden, tage den til sig og gøre de andre offensive medspillere farlige.

Hos Ajax Amsterdam spiller han lidt længere tilbage på banen. Her får han tid og plads til at navigere, og så har han vist sig at stortrives. Sådan vil landstræner Olsen bare ikke benytte Eriksen. Måske ville det være gavnligt for alle parter på dette tidspunkt. Noget skal der ihvertfald ske med den lille kreative motor.

I forhold til det taktiske mod Armenien så formåede Christian Eriksen og holdkammeraterne, ligesom i testkampen for nylig mod Georgien, ikke at åbne Armenien. Et hav af personlig fejl ødelagde det gang på gang.

- Vi prøvede, men de er utrolig farlige på deres omstillinger, og vi udnytter ikke de få muligheder, vi får. Vi var godt forberedt, men vi taber for mange bolde, og det gør, at vi komme runder pres. Vi når kun at komme halvvejs, og så skal vi straks tilbage igen, og så bliver det svært, sagde 21-årige Eriksen efter skuffelsen, der havde svært ved at overskud fremtiden for det danske landshold i VM-kvalifikationen.

- Det tager vi til den tid, men det er meget langt væk lige nu, sagde Christian Eriksen, der stod tilbage helt blottet for glæde.

- Det føles meget, meget tomt. Jeg havde overhovedet ikke tænkt, at det kunne gå så galt, lød det fra Eriksen, der nu skal håbe, at Borussia Dortmund ikke så ham spille mod Armenien, så kan den tyske klub blive næste bejler, der mister interessen for Christian Eriksen.

Dagens Gossip