Eriksen glad for Messi-sammenligning

Ajax-træner Frank de Boer har i den seneste tid brugt medierne til at lægge et pres på sin danske midtbanestrateg Christian Eriksen. De Boer har blandt andet sagt, at Eriksen skal træde i karakter som Lionel Messi.

- Det har jeg læst, siger Christian Eriksen.

- Det er jo flot at blive sammenlignet med sådan en som Messi. Men jeg tror ikke, at sammenligningen handler om vores personligheder. Det er mere rollen. Jeg skal være bedre til at afgøre kampene.

- Men jeg ved faktisk ikke lige, hvorfor han har brugt Messi. Det er ikke lige den mest indlysende sammenligning i forhold til de pladser, vi spiller, mener Eriksen.

Efter sit tidlige gennembrud i den hollandske storklub er den danske spiller på det seneste blevet kritiseret for ikke at have taget det næste skridt i Ajax-karrieren.

- Der er helt sikkert et pres. Man skal udfylde nogen store fodspor. Der kommer gamle kriterier frem som: "Han er ikke, ligesom Wesley Sneijder var" eller "Han er ikke samme sted, som Rafael van der Vaart var".

- Nej, det er jeg ikke. Jeg er Christian Eriksen, og det er sådan, jeg forbliver, siger danskeren, der trods alt er stolt over sammenligningerne og de store forventninger.

- Det er stort. Det var også en af grundene til, at jeg flyttede derned i sin tid. Folk på min position i Ajax har haft store chancer for at ryge videre til større klubber. Men det er andre typer, og der er jo ikke nogen, der er ens, siger han.

Christian Eriksen og det danske landshold rejser torsdag morgen til Sofia, hvor det bulgarske landshold venter i VM-kvalifikationen.

 

Dagens Gossip