Eriksen har en fod med i Tottenham-sejr

Christian Eriksen fik en afgørende fod med i Tottenhams hjemmesejr på 2-1 over Sheriff Tiraspol i Europa Leagues gruppe K.

Trods en status som storfavoritter skulle hjemmeholdet bruge en time, før de kom foran. På kanten af feltet ville Eriksen forsøge sig med et chip i dybden.

Bolden ramte en Sheriff-spiller i ryggen og røg hen til Erik Lamela, der resolut flugtede bolden ind i det korte hjørne.

Få minutter inden der blev taget hul på scoringen, var Eriksen tæt på at bringe Tottenham foran, med et skud udenfor feltet, som kun en klasseredning med det yderste af fingerspidserne forhindrede.

Christian Eriksen havde ellers ikke spillet nogen stor første halvleg, hvor tingene slet ikke lykkedes for danskeren.

Efter 26 minutter spillede han katastrofalt gæsternes Ricardinho fri, men heldigvis for Eriksen og Tottenham afsluttede brasilianeren forbi mål.

Kort efter pausen ragede Eriksen også et gult kort til sig, da han frustreret nedlagde en Sheriff-spiller på vej frem ad banen.

Efter 81 minutter blev Eriksen erstattet på banen af tyske Lewis Holtby.

Inden han gik ud, havde holdkammeraten Jermain Defoe bragt Tottenham på 2-0 efter et straffespark, der var fremtvunget af fantastiske driblinger fra Erik Lamela.

Gæsterne fra Moldova reducerede ved bulgarske Ismail Isa efter 71 minutters spil, da han var først over en retur fra Tottenhams aldrende keeper Brad Friedel.

Med sejren er Tottenham videre til 1/16-finalerne i Europa League, der spilles til foråret.

I gruppens anden kamp vandt Anzhi med 1-0 over norske Tromsø. Det russiske hold scorede deres mål i overtiden, og det bliver nu mere end svært for Tromsø og Sheriff Tiraspol at gå videre fra gruppen.

I gruppe I var der oprejsning til danske Stephan Andersen, da han holdt buret rent i Real Betis' 1-0-sejr ude over portugisiske Vitoria de Guimaraes.

/ritzau/

Dagens Gossip