Eriksen havde fod med i Tottenham-sejr

22/12/2013

Fyringen af André Villas-Boas fik positiv effekt ved første mulighed for Tottenham i Premier League. Søndag sejrede "Spurs" 3-2 på udebane mod Southampton.

Christian Eriksen spillede hele kampen, da Tim Sherwood ligadebuterede i spidsen for Tottenham.

Den i første omgang midlertidige træner fik dog ikke den bedste start på sin første ligakamp for London-klubben.

Således bragte Southampton sig foran 1-0 efter 13 minutter, da Adam Lallana udplacerede Hugo Lloris med et fladt spark fra kanten af straffesparksfeltet.

Tottenham svarede dog igen. Særligt Emmanuel Adebayor, der har været ude i kulden under André Villas-Boas og søndag var en del af startopstillingen for første gang i denne sæson.

Han kvitterede for Tim Sherwoods tillid ved at være manden bag udligningen. Han fandt Roberto Soldado i venstre side og rykkede selv i position i feltet, hvor han fik bolden tilbage og sendte den i nettet til 1-1.

Christian Eriksen havde en fod med i spillet, da Tottenham bragte sig i spidsen 2-1 knap 10 minutter efter pausen.

Danskeren spillede Danny Rose fri i venstre side af straffesparksfeltet, og indlægget fra Rose resulterede i et selvmål fra Southamptons Jos Hooiveld, der tidligere i karrieren har spillet for FC København.

Glæden i Tottenham blev dog kort i denne ombæring. Allerede fem minutter senere udlignede Rickie Lampert for hjemmeholdet til 2-2.

Men så meldte Emmanuel Adebayor sig ind igen. Han modtog bolden i modstanderens straffesparkfelt og scorede til slutresultatet 3-2.

Med sejren rykker Tottenham forbi Manchester United og ligger nu på syvendepladsen seks point efter topholdet Liverpool.