Eriksen laver assist i Tottenham-sejr i Moldova

24/10/2013

Den danske landsholdsspiller Christian Eriksen fik 90 minutter på banen og personlig succes, da hans klub Tottenham onsdag aften vandt med 2-0 på udebane over FC Sheriff fra Moldova i Europa League.

Eriksen stod bag oplægget til englændernes føringsmål, som Jan Vertonghen headede ind efter danskerens indlæg fra højre side.

I anden halvleg øgede Jermain Defoe efter flere afbrændere til 2-0 for favoritterne, der efter tre spillerunder fortsat har maksimumpoint i gruppe K.

Tottenham-manager Andre Villas-Boas havde givet pause til profiler som Roberto Soldado og Gylfi Sigurdsson, men slap altså godt fra at spare spillere med henblik på weekendens opgør mod Hull i Premier League.

Nogen helt overbevisende præstation leverede Tottenham dog ikke, og holdet var særligt i første halvleg under hårdt pres mod et velforberedt hjemmehold.

Kun ubeslutsomhed i de moldoviske afslutninger gjorde, at Tottenham kunne gå til pausen med en føring.

Eriksen, der som sædvanligt indtog en rolle på den offensive midtbane, havde også en blandet kamp.

På den ene side mistede han flere bolde efter sjusket boldomgang, men på den anden side stod han bag flere veltimede, chanceskabende afleveringer til den enlige angriber Jermain Defoe

I en anden Europa League-gruppe var der også succes for det danske landsholds førstemålmand, Stephan Andersen.

I modsætning til kampene i den spanske liga får Andersen spilletid i Europa, og den rutinerede dansker holdt målet rent, da hans klub Betis vandt 1-0 på hjemmebane over Vitoria Guimaraes fra Portugal.

Resultatet betyder, at Betis overhaler portugiserne med fem point mod fire.