Eriksen laver hattrick i dansk opvisning mod Bulgarien

07/06/2016

Det danske fodboldlandshold sagde tirsdag farvel til Kirin Cup i Japan med en lille målfest mod Bulgarien.

Danmark rejste sig fra fredagens kollaps mod Bosnien og vandt 4-0.

Christian Eriksen scorede hattrick og Morten "Duncan" Rasmussen et enkelt mål i en overbevisende indsats, der kan skabe lidt ekstra optimisme frem mod VM-kvalifikationen, der begynder til efteråret.

Bulgarien blev næsten uafbrudt - i 90 minutter i træk - trykket tilbage på banen. Selv om danskerne blev mødt af en bulgarsk menneskemur foran straffesparksfeltet lykkedes det gang på gang at kombinere sig frem til flere gode tilbud.

Bolden blev tålmodigt og hurtigt vekslet fra side til side, indtil der blev slået en aflevering frem i banen. Ofte førte det til en afslutning mod mål.

Angrebsduoen Morten "Duncan" Rasmussen og Viktor Fischer fik meget at arbejde med, men der skulle alligevel gå 40 minutter, før det massive danske pres blev omsat til en føring.

William Kvist, der var foretrukket på den defensive midtbane i stedet for Thomas Delaney, lagde en flad inderside frem mod Fischer, der dygtigt fik fat i bolden i en nærkamp med en bulgarsk forsvarer.

Fra baglinjen lagde den kommende Middlesbrough-angriber en hård, flad aflevering mod forreste stolpe, hvor Morten "Duncan" Rasmussen havde placeret sig og kunne sparke bolden op i nettaget til 1-0.

På det tidspunkt havde Danmark vel haft ti skudforsøg, mens Bulgarien var sjældne gæster i den anden ende. Det var blevet til et enkelt vildskud - omtrent 15-20 meter fra målrammen.

Efter pausen skulle det vise sig, om de danske spillere havde lært lidt af fredagens opgør mod Bosnien, der vandt 5-6 efter et dansk kollaps i anden halvleg og en afgørelse fra straffesparkspletten. Og det havde danskerne i den grad.

Bulgarerne kom ud på banen med fornyet optimisme, men hurtigt overtog Åge Hareides spillere styringen.

Morten "Duncan" Rasmussen følte sig snydt for et straffespark, da han blev fældet, men det blev i stedet til et frispark, som Eriksen fik sendt ind i den bulgarske mur. Andreas Christensen hamrede returen lige forbi stolpen.

Christian Eriksen tog i den grad revanche i de sidste 20 minutter med et hattrick. Først efter at Viktor Fischers forsøg var blevet reddet, og bolden trillede hen til Tottenham-stjernen, der køligt lagde den i mål til 2-0.

Et par minutter senere viste Eriksen igen fremragende overblik, da han fangede Bulgariens keeper på det forkerte ben og fra kanten af feltet puttede bolden i mål til 3-0 ude ved stolpen.

Danmarks altoverskyggende stjerne viste, at han kan fra alle vinkler, da han fem minutter senere kørte mod baglinjen og elegant fik drejet bolden forbi den bulgarske keeper og i mål til 4-0.

Bulgarien var bestemt ikke nogen skræmmende modstander, og for fem dage siden løb holdet da også ind i en regulær øretæve mod Japan, der vandt 7-2.

Skal man finde noget negativt, så kan Hareides spillere kritiseres for ikke at være ligeså effektive, for tirsdagens kamp kunne sagtes være endte med syv danske scoringer.

Mange danske spillere markerede sig for det positive. De to angribere "Duncan" og Fischer, og så fik Pierre-Emile Højbjerg også spillet sig op med flere gode langskud og afleveringer efter en sløj åbning på kampen.

Peter Ankersen gjorde også comeback i rødt og hvidt i stedet for Henrik Dalsgaard på positionen som højre wingback. Ligesom kollegaen i venstresiden, Riza Durmisi, gjorde FC København-backen det godt.

I forsvaret løste Simon Kjær, Andreas Christensen og Jannik Vestergaard deres opgaver uden problemer, så holdets normale anfører, Daniel Agger, ikke var savnet.

Danmark spiller næste gang 31. august, når Liechtenstein venter i en testkamp i Horsens. Fire dage senere går det løs i VM-kvalifikationen mod Armenien i Parken i København.