Eriksen og Liverpool-forbindelsen

Den er god nok: Christian Eriksen er et hedt navn i Liverpool.

Marc Overmars, sportsdirektør i Ajax, fortalte onsdag, at Christian Eriksen ikke har tænkt sig at forlænge sin kontrakt med den hollandske mesterklub, som udløber i sommeren 2014.

Og ifølge BNB’s kilder tæt på Liverpool er Ajax’ Christian Eriksen ét af tre navne, som Brendan Rodgers ønsker til at dirigere holdets offensiv i næste sæson.

Rodgers er imponeret over Eriksens pasningsevne på banens sidste tredjedel - et område, hvor Liverpool alt for ofte har været afhængig af Luis Suárez’ enmandspræstationer i denne sæson.

Samtidig er Eriksen velkendt og respekteret i England for sine glimrende optrædener for Ajax mod engelske hold i europæiske turneringer.

Men også hans landskamp for Danmark i 2011, hvor han stjal showet totalt fra englændernes debutant Jack Wilshere har gjort stort indtryk i England. Og i Liverpool FC mener man, at det vil være et stærkt signal at sende til omverdenen, hvis man er i stand til at hente en så ombejlet spiller.

Men Eriksen er oppe imod to stærke offensivnavne, som Liverpool også har på blokken til én og samme plads: Newcastles Hatem Ben Arfa og Shakhtar Donetsks Henrikh Mkhitaryan.

Liverpool spiller nemlig på flere heste i klubbens søgning efter en ny offensiv-maestro belært af en fiasko i sidste sommers transfervindue. Her udlejede Merseyside-klubben angriberen Andy Carroll til West Ham, fordi manager Brendan Rodgers var sikker på en offensiv forstærkning i form af Fulhams amerikanske angriber, Clint Dempsey.

Liverpools ejere, Fenway Sports Group, nægtede dog at betale de 45 mio. kr., Fulham-angriberen kostede. The Reds bød omkring 26 mio. kr., og så solgte Fulham i stedet Dempsey til Tottenham i transfervinduets sidste timer. 

Brendan Rodgers endte med kun Luis Suárez og uskarpe Fabio Borini til offensivpladserne, og den risiko løber Liverpool ikke igen. BNB har bedt den tidligere Manchester City-spiller Mikkel Bischoff vurdere Ben Arfa, mens landsholdets assistenttræner Peter Bonde sætter ord på Henrikh Mkhitaryan, som det danske landshold kommer til at stifte bekendtskab med i landskampen mod Armenien i juni.

Peter Bonde siger om Henrikh Mkhitaryan:

- Han er for mig at se en omstillingsspiller, der er ekstremt eksplosiv og meget målfarlig. Han går dybt og dukker lige pludselig op inde i boksen. Han er en type, der er enormt ubehagelig for et forsvar, fordi man tror, at man har styr på angriberne, og så kommer der sådan én fra andet geled. Christian er mere en rigtig 10’er, en boldfast type, der kombinerer mere i de små rum og får indflydelse ad den vej. Det er lidt som at sammenligne Christian med en Jon Dahl, der også gik meget dybt og var meget målfarlig. Det er to forskellige typer, siger Bonde og fortæstter:

- I min verden kan Christian spille stort set alle steder. Også i Premier League. Om han så bliver stamspiller, er der andre ting, der spiller ind omkring. Hvis man har råd, ville det være optimalt at have dem begge. I Premier League vil der være kampe, hvor man står højt i banen og dominerer, og her vil Christian være god. I svære kampe på udebane, hvor man spiller på omstillinger, vil en spiller som Mkhitaryan være ideel, lyder Bondes vurdering.

Mikkel Bischoff følger Premier League tæt som ekspert på 6’eren og siger om Hatem Ben Arfa:

- Han har et meget bedre drev med bolden end Eriksen. Han er mere en dribler, og han scorede nogle helt fantastiske mål i sidste sæson, hvor han nærmest sætter et helt hold af. Han er klart mere en solist end Eriksen, der er mere den kloge, kreative spiller centralt. Han er en meget kontroversiel person og lidt speciel rent psykisk. Det er måske derfor, han er lidt en humørspiller. Han har været anset som det største talent i fransk fodbold, større end Franck Ribery og Karim Benzema, men der har været meget ballade omkring ham. Det har Pardew (Newcastle-manager, red.) tæmmet en smule, og det kan godt være, at Rodgers kan gøre det samme. Han har trods alt også Suarez, og han er lidt samme

type. Ben Arfa er afgjort en mulighed for Liverpool, mener Bischoff, der om Eriksens muligheder i klubben siger.

- Eriksen har gjort det godt for Ajax på det seneste, men jeg ved ikke, om jeg synes, at han er god nok til Liverpool. Jeg mangler stadig at se, hvor god han egentlig er. Der vil helt sikkert være en tilvænningsperiode for Eriksen, men han har en fin spilintelligens. I Holland leverer han bedre end på det danske landshold, men det hænger også sammen med, at alle hans holdkammerater løber, når han har bolden. Hos Danmark vil alle helst have bolden i fødderne. Selvfølgelig kan Eriksen vokse som spiller, men jeg er i tvivl, om han er god nok til de penge, han vil koste.

Dagens Gossip