Eriksen og Tottenham smider sejren væk

15/08/2015

Efter nederlag ude til Manchester United i sæsonpremieren var kravet klart til Tottenham-spillerne før sæsonens første hjemmekamp på White Hart Lane: Gæsterne fra Stoke skulle besejres.

Det så længe ud til at ske, men mod slutningen af kampen smed Christian Eriksen og holdkammeraterne sejren væk, og Stoke fik 2-2 og et point med hjem efter en flot slutspurt.

Der var intet før pausen, der tydede på pointdeling. Tottenham var bedst, skarpest og foran 2-0 efter 45 minutter. Blandt andet efter en flot første halvleg af Christian Eriksen.

Allerede efter seks minutter testede den danske landsholdsprofil første gang Stoke-keeper Jack Butland. Eriksen sled sig fri i venstre side af feltet, men måtte afslutte fra en spids vinkel. Det gjorde han glimrende mod det korte hjørne, men Butland var på plads.

To minutter senere var Eriksen igen tæt på med et kvalificeret forsøg på et frispark lige uden for feltet, men igen var Butland sikker på Stoke-stregen.

Gæsterne fik ikke udnyttet en blunder i Tottenham-forsvaret efter 12 minutter, og så blev det i stedet 1-0 til hjemmeholdet.

Ryan Mason trykkede flot af, men bolden blev rettet af og røg ud til et hjørnespark, som Eriksen tog sig af. På fornem vis. En perfekt serv, som Eric Dier steg til vejrs og headede i kassen.

Og Eriksen var ikke færdig.

10 minutter før pausen leverede danskeren en fremragende aflevering fra midten af egen halvdel over en halv banelængde til Nacer Chadli, der havde sat forsvarsspillerne af, men forspildte chancen med en elendig førsteberøring.

Et minut før pausen fik Stokes Mame Diouf en kæmpe mulighed for at udlignede, men han headede bolden lige i maven på Tottenhams franske målmand Hugo Lloris, og i stedet blev det 2-0 til Tottenham inden pausen.

En aktiv Harry Kane fandt Ben Davies, som lagde bolden på tværs til Nacer Chadli, der scorede sikkert.

Kampen fortsatte i et højt tempo efter pausen. Med langskud fra Eriksen, en kæmpe chance til Harry Kane og en ditto til Stokes Mame Diouf, der dog igen var uskarp.

Men Stoke fortsatte med at presse på, mens Tottenham gik helt i stå.

12 minutter før tid fik gæsterne fortjent reduceret til 1-2 efter flot fight. Tottenham-forsvaret begik et kluntet straffespark, som Marko Arnautovic sikkert hamrede i kassen.

Stoke kæmpede heroisk i hele anden halvleg, og efter scoringen voksede presset og troen på point. Syv minutter før tid fandt Mame Diouf endelig skarpheden, da han headede bolden i mål til en fortjent udligning.