Eriksen-oplæg satte gang i Tottenhams sejr over Laudrup

19/01/2014

Tottenham hænger på i kapløbet om den fjerdeplads i Premier League, der giver adgang til Champions League-kvalifikationen.

Det står klart, efter London-klubben søndag eftermiddag besejrede Michael Laudrups Swansea på udebane med 3-1. Christian Eriksen var arkitekten bag Tottenhams første mål.

Det var ellers hjemmeholdet, der kom bedst ud til kampen, og Swansea kontrollerede bolden uden for alvor at blive farlige.

Kampens første nævneværdige forsøg kom efter 25 minutters spil, da Michael Laudrups dyre sommerindkøb Wilfried Bony fra lang afstand kanonerede bolden på overlæggeren.

Stik mod spilovertaget blev det gæsterne, der åbnede målscoringen 10 minutter før pausen.

Christian Eriksen fandt Emmanuel Adebayor med et fremragende indlæg, og den togolesiske angriber pandede sikkert bolden i nettet fra kanten af det lille felt til pausestillingen 0-1.

Swansea havde også svært ved at skabe chancer i anden halvleg, men det lykkedes alligevel hjemmeholdets spanske forsvarsspiller Chico Flores at få bolden i nettet 10 minutter efter sidebyttet.

Uheldigvis for Swansea var det i eget net i en situation, hvor Chico Flores helt upresset fik en dårlig berøring på Kyle Walkers indlæg.

Nede med to mål satsede Swansea mere frem ad banen, men det gav store huller i defensiven.

Efter 69 minutter misbrugte Tottenhams 19-årige stortalent Nabil Bentaleb en friløber, men minuttet efter lukkede Emmanuel Adebayor kampen med sit andet mål til Tottenham-føring 3-0.

Tolv minutter før tid havde Wilfried Bony endelig held med en afslutning, og Laudrups bomstærke ivorianer reducerede til slutresultatet 1-3.

Formsvage Swansea har efter 22 kampe kun tre point til nedrykningsstregen.